Tutorial untuk AVG Rescue Disc

AVG Rescue CD membolehkan anda mencari dan menghapus jangkitan dari PC anda apabila anda tidak dapat boot ke sistem operasi atau membuka aplikasi. Perisian ini dijalankan dari pemacu kilat CD, DVD atau USB dan melakukan banyak tugas yang sama seperti yang dilakukan oleh AVG AntiVirus: anda boleh mendapatkan definisi virus terkini dari pangkalan data, mengimbas pemacu anda untuk perisian hasad, dan menamakan semula atau menghapus jangkitan yang dikesan.

1

Log masuk ke PC lain jika anda tidak dapat boot PC yang dimaksudkan. Muat turun CD Penyelamat AVG untuk USB Stick dari laman web AVG (pautan di Sumber).

2

Buka fail ZIP apabila muat turun selesai dan kemudian sambungkan pemacu kilat USB anda ke komputer anda.

3

Pilih "Buka Peranti untuk Melihat Fail" dari tetingkap pop-up, dan kemudian seret-dan-lepaskan kandungan fail ZIP ke pemacu denyar.

4

Klik dua kali "makeboot.bat" untuk membuka fail kumpulan dan tekan sebarang kekunci pada arahan untuk membuat pemulihan cakera.

5

Mulakan semula komputer untuk boot ke pemacu kilat dan tekan "Enter" pada skrin selamat datang untuk meneruskan.

6

Gunakan kekunci kursor untuk memilih "Ya" pada arahan dan kemudian tekan "Enter" untuk memuat turun dan memasang kemas kini untuk AVG Rescue CD.

7

Pilih "Imbas" dari menu apabila kemas kini selesai dan kemudian tekan "Enter."

8

Pilih untuk mengimbas keseluruhan kelantangan dan tekan "Enter" untuk memeriksa pemacu sistem untuk jangkitan.

9

Pilih dari Menu Hasil Imbasan bagaimana CD Penyelamat AVG harus mengendalikan fail yang dijangkiti dan tekan "Enter" untuk memperbaiki kelantangan anda.