Cara Menulis Rancangan Perniagaan Penjagaan Kanak-kanak Doggie

Sekiranya anda menyukai haiwan, membuka perniagaan jagaan harian doggie adalah kaedah terbaik untuk mengubah minat anda menjadi syarikat yang berkembang maju dan menguntungkan. Ramai pekerja memerlukan tempat yang selamat untuk menjaga anjing mereka ketika mereka melakukan perjalanan perniagaan, bekerja berjam-jam atau menikmati percutian bersama keluarga. Pusat jagaan harian Doggie memberi ketenangan kepada pemilik anjing dan perkhidmatan penting untuk masyarakat. Tetapi untuk menyingkirkan perniagaan penjagaan anak anjing anda, adalah penting untuk mempunyai rancangan perniagaan yang mantap di belakang anda.

1

Cari templat rancangan perniagaan yang berkualiti untuk dijadikan panduan semasa membuat rancangan perniagaan penjagaan anak anjing anda sendiri.

2

Mulakan rancangan perniagaan dengan bahagian gambaran keseluruhan. Gambaran keseluruhan harus merangkumi nama perniagaan dan sifat perkhidmatannya - dalam kes ini, menawarkan penjagaan untuk anjing yang pemiliknya jauh dari rumah. Bahagian ini juga harus meletakkan visi syarikat, dan memberikan gambaran ringkas mengenai perkhidmatan yang akan diberikannya. Sekiranya anda merancang untuk menyediakan perkhidmatan dandanan dan asrama serta penitipan anak anjing, perhatikan di bahagian ini.

3

Tulis ringkasan ringkas dan teliti mengenai syarikat dan rancangannya untuk berjaya. Teruskan dengan senarai penuh perkhidmatan yang akan ditawarkan di pusat jagaan harian doggie. Sebilangan daycie doggie hanya menyediakan perkhidmatan harian, sementara yang lain juga menggunakan kemudahan asrama penuh dan bahkan menawarkan latihan anjing untuk haiwan dan pemiliknya. Berikan gambaran lengkap perniagaan baru anda yang anda boleh.

4

Berikan analisis pasaran mengenai kemudahan lain yang serupa di kawasan ini, termasuk seberapa banyak maklumat yang dapat anda kumpulkan mengenai operasi mereka. Sekiranya kemudahan penitipan anak anjing lain di kawasan ini gagal, berikan penjelasan terperinci tentang apa yang akan anda lakukan dengan cara yang berbeza dan bagaimana anda akan menjadikan pusat anda berjaya. Sertakan maklumat mengenai visi strategik anda dan bagaimana anda merancang untuk melaksanakannya.

5

Teruskan dengan ringkasan pengurusan menyeluruh yang menyenaraikan pengalaman penjagaan haiwan kesayangan anda yang relevan serta pengalaman pegawai dan pekerja anda. Semasa menulis rancangan perniagaan untuk perniagaan penjagaan haiwan kesayangan, sangat penting untuk menyenaraikan semua pengalaman berkaitan yang anda dan kakitangan anda bawa ke perniagaan ini. Penjagaan haiwan kesayangan boleh menjadi perniagaan yang rumit dan beremosi, dan semakin banyak pengalaman yang anda bawa ke meja, semakin baik rancangan perniagaan anda. Sebagai contoh, kehadiran juruteknik veterinar pada staf dan hubungan yang ada dengan doktor haiwan kawasan dapat memberikan ketenangan kepada calon pelanggan.

6

Berikan maklumat kewangan terperinci untuk perniagaan, termasuk maklumat sewa atau penjualan untuk kemudahan yang anda rancang untuk gunakan sebagai perniagaan penjagaan anak anjing anda. Sekiranya perniagaan itu dikendalikan di luar rumah anda, perhatikan hakikat bahawa perbandaran anda telah meluluskan penggunaan harta tanah secara komersial. Bahagian rancangan perniagaan ini juga harus menyenaraikan pinjaman yang anda dapat dan modal perkongsian atau pelaburan yang anda dapat menarik.

7

Sertakan unjuran kewangan terperinci dalam rancangan perniagaan anda. Maklumat pembiayaan permulaan jangka pendek adalah penting, tetapi pemberi pinjaman dan pelabur juga ingin mengetahui bahawa anda berfikir jangka panjang. Dengan memasukkan unjuran kewangan tiga hingga lima tahun dalam rancangan perniagaan menunjukkan bahawa anda telah memikirkan kemungkinan jangka panjang untuk perniagaan penjagaan anak anjing.

8

Berikan maklumat insurans lengkap dalam rancangan perniagaan anda juga. Insurans adalah pertimbangan penting bagi perniagaan berkaitan haiwan kesayangan, dan penting bahawa rancangan perniagaan anda menggambarkan tahap tanggungjawab dan insurans kerosakan harta benda yang betul. Sangat berguna untuk mendapatkan bantuan pengacara perniagaan ketika menentukan berapa banyak perlindungan insurans yang anda perlukan.