Masalah Membuka Lampiran E-mel di Outlook

Kekeliruan dalam pengiriman lampiran e-mel melalui Microsoft Outlook dapat mendorong anda kembali ke salah satu akaun e-mel sumber anda untuk memuat turun pakej digital anda, yang memerlukan waktu dan usaha anda. Mengkaji beberapa perbaikan Microsoft untuk masalah umum yang berkaitan dengan membuka lampiran di Outlook dapat menyelamatkan anda dari meninggalkan pelanggan mel dan memeriksa akaun e-mel anda secara individu.

Pandangan Terlindung

Sekiranya dokumen dari sumber yang dipercayai yang diterima melalui pelayan Microsoft Exchange selalu terbuka dalam "Paparan Terlindungi", nilai pendaftaran "MarkInternalAsUnsafe" mungkin memulakan fitur keselamatan. Anda boleh menghentikan lampiran pelayan Exchange daripada memuat ke mod hanya-baca dengan membatalkan nilai "MarkInternalAsUnsafe" dalam kunci keselamatan Outlook dalam pendaftaran komputer anda atau dengan menggunakan perbaikan Microsoft (lihat Sumber).

Lampiran Disekat

Secara lalai, Outlook menyekat semua jenis fail yang rentan terhadap eksploitasi dan dapat digunakan untuk memperkenalkan perisian berbahaya ke komputer anda. Anda boleh menghantar jenis fail terhad melalui Outlook melalui pelayan Exchange dengan persetujuan dan bantuan pentadbir anda, atau dengan mengubah kunci pendaftaran Outlook pada sistem di mana anda adalah pentadbir. Sekiranya anda tidak menggunakan pelayan Exchange atau ingin mengelakkan mengubah pendaftaran anda, minta pengirim untuk mengirim kembali lampiran dalam fail yang dimampatkan atau melalui pautan Web.

Dokumen Word Tidak dapat diakses

Dokumen Word yang diklasifikasikan sebagai "peribadi" tidak dapat diakses jika Microsoft Word ditetapkan sebagai penyunting e-mel Outlook. Anda dapat menggunakan pemproses kata alternatif untuk membuka dokumen pribadi setelah membatalkan pilihan "Gunakan Microsoft Word untuk mengedit pesan e-mel" di bawah tab "Format Surat" di menu "Pilihan" Outlook.

Masalah Penyemak Imbas

Sokongan Microsoft menyatakan bahawa penyemak imbas yang lapuk adalah kemungkinan besar masalah untuk membuka lampiran di antara muka Outlook.com. Kemas kini ke versi penyemak imbas anda yang paling baru; mungkin juga berguna untuk membersihkan sejarah penyemakan imbas Internet anda.