Penggunaan Imej Wang dalam Iklan

Imej dolar yang maha kuasa dapat membangkitkan tindak balas pengguna yang kuat, dan wang kertas seratus dolar dapat membangkitkan perasaan yang lebih kuat. Adalah wajar bagi perniagaan untuk ingin menggunakan gambar mata wang dalam iklan untuk menunjukkan orang membelanjakan wang, menjimatkan wang atau mendapatkan wang. Namun, jika anda menggunakan gambar wang dalam iklan, pemerintah AS menegaskan bahawa anda mengikuti panduan pencegahan pemalsuan untuk memastikan iklan anda tetap sah.

Saiz

Anda boleh memaparkan gambar berwarna mata wang Amerika Syarikat secara sah dalam iklan selagi anda mematuhi peraturan yang ditetapkan oleh Jabatan Perbendaharaan AS. Imej yang anda gunakan mestilah lebih kecil daripada tiga perempat dari panjang mata wang asal atau lebih besar daripada satu setengah kali panjangnya. Contohnya, satu dolar dolar panjangnya 6.1 inci, jadi gambar dalam satu dolar dalam iklan mestilah lebih kecil daripada tiga per empat ukuran ini, atau 4,6 inci, atau lebih besar daripada satu setengah kali ukuran ini, atau 9,2 inci.

Satu Bahagian Sahaja

Anda hanya boleh menghasilkan satu sisi mata wang yang anda paparkan dalam iklan anda. Sebagai contoh, jika anda membuat pemberian iklan yang kelihatan seperti wang kertas seratus dolar, selebaran itu bukan sahaja mesti mengikut sekatan ukuran, tetapi anda juga dapat menunjukkan bahagian depan atau belakang bil tetapi bukan kedua-dua belah pihak.

Tidak kekal

Kerajaan mensyaratkan bahawa sebarang plat negatif, plat percetakan, fail digital atau media penyimpanan lain yang merangkumi gambar mata wang AS dimusnahkan, dihapus atau dipadamkan setelah penggunaan akhir.

Syiling

Anda boleh menghasilkan gambar duit syiling yang mengikuti garis panduan umum untuk gambar mata wang. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh membuat token, cakera atau duit syiling sebenar yang menghasilkan semula atau menyerupai duit syiling AS yang asli.

Barang Lain

Gambar setem mengikuti sekatan yang sama dengan mata wang, kecuali anda boleh menghasilkan gambar berukuran sebenar dalam iklan selagi gambar berwarna hitam putih. Gambar warna mestilah tiga perempat lebih kecil atau satu setengah kali lebih besar daripada cap sebenar. Imej sekuriti lain, seperti bil Perbendaharaan, mesti berwarna hitam putih dan mengikuti garis panduan sekatan ukuran. Seperti mata wang, fail gambar harus dimusnahkan setelah digunakan.

Undang-undang

Undang-undang yang mengatur gambar mata wang adalah Akta Pengesanan Palsu tahun 1992. Ia ditadbir oleh Perkhidmatan Rahsia AS dan Jabatan Perbendaharaan. Undang-undang ini sebenarnya mempermudah penggunaan gambar mata wang dalam iklan kerana membenarkan, untuk pertama kalinya, penggunaan gambar warna.