Cara Mendapatkan Latar Belakang pada Skrin Utama iPhone

Skrin Utama iPhone memberi anda cara untuk memperibadikan peranti anda, memungkinkan untuk menambahkan logo syarikat anda atau gambar peribadi lain. Apple juga menyediakan koleksi foto yang dapat anda pilih jika anda tidak ingin menambahkan gambar anda sendiri. Selama prosesnya, Anda juga dapat memilih untuk menetapkan gambar sebagai foto layar Kunci Anda, atau menetapkan gambar tersebut di layar Utama sahaja. Layar Kunci akan dipaparkan kepada siapa saja yang berusaha mengaktifkan iPhone anda, sementara Skrin Utama hanya muncul ketika anda membuka kunci Kunci iPhone.

1

Ketik aplikasi "Tetapan".

2

Pilih pilihan "Brightness & Wallpaper".

3

Ketik butang anak panah untuk melihat pilihan Wallpaper. Pilih "Camera Roll" untuk melihat gambar yang diambil dengan iPhone anda, mengakses album foto tertentu atau pilih "Wallpaper" untuk melihat pilihan tema yang telah dipasang sebelumnya.

4

Ketuk foto yang ingin anda gunakan, pilih butang "Set" dan pilih "Tetapkan Skrin Utama." Anda juga dapat menekan "Tetapkan Skrin Kunci" untuk skrin Kunci sahaja. Atau, pilih "Kedua-duanya" untuk menerapkan gambar ke layar Kunci dan skrin Utama.