Cara Mendapatkan Iklan eBay untuk Muncul di Carian Internet

eBay adalah laman lelongan dalam talian yang paling terkenal dan meluas di dunia, dan ia pada bila-bila masa mempunyai berjuta-juta item untuk dijual dalam setiap kategori yang boleh difikirkan. Namun, apabila disusun berdasarkan pangkalan data laman web yang sangat hebat yang terdapat dalam mesin pencari seperti Google, nampaknya mustahil ada orang yang akan melihat item anda dalam senarai carian.

Dengan beberapa muslihat komunikasi dan beberapa panduan mesra, anda boleh memastikan bahawa orang yang mencari mesin carian untuk item yang anda jual di eBay akan menemuinya.

1

Sesuaikan tajuk item eBay anda untuk memaksimumkan pengoptimuman enjin cariannya, atau "SEO." Ini bermaksud berfikir seperti pelanggan anda dan menulis tajuk item yang sesuai dengan apa yang kemungkinan besar mereka akan masukkan ke dalam mesin carian.

Contohnya, jika anda menjual radio transistor Spica vintaj, untuk memaksimumkan SEO anda, anda ingin menjadikan tajuk item eBay anda seperti, "Elektronik antik antik radio transica". Ini memastikan bahawa apabila orang mencari "Spica Radio", "Transistor Radio", "Vintage Radio" atau gabungan kata-kata lain di enjin carian, item eBay anda akan menjadi salah satu item yang disenaraikan. Semakin deskriptif, semakin tinggi kemungkinan item anda akan dilihat.

2

Sertakan kata-kata deskriptif dalam tajuk seperti warna, ukuran dan umurnya, serta nama jenama dan nama model yang sesuai dengan item anda. Ingat, semakin deskriptif judul item anda, semakin besar kemungkinan muncul pada kebanyakan carian untuk item serupa.

3

Cari item anda sendiri di beberapa mesin carian popular yang berbeza, dan buat perubahan pada tajuk eBay item untuk mencuba dan meningkatkan SEO anda. Ingatlah bahawa perubahan pada maklumat item di eBay memerlukan sedikit masa untuk dikenali oleh sistem, jadi jangan berharap peringkat mesin pencari anda berubah seketika.