Cara Memulakan Baris Kosmetik Buatan Sendiri Dari Rumah

Garis kosmetik buatan sendiri boleh menjadi cara yang tepat untuk menjadikan hobi menjadi aliran pendapatan sepenuh atau sambilan. Sama ada anda memilih untuk menumpukan perhatian pada rambut, penjagaan kulit atau solek, anda harus bermula dengan mengenal pasti pasaran sasaran anda, dan keperluan kosmetik khusus mereka. Industri penjagaan kecantikan didorong oleh trend.

Terus mengetahui maklumat mengenai ramuan dan produk popular untuk menarik pelanggan melalui pembacaan dan penyelidikan yang luas. Fokus pada sifat unik kosmetik anda untuk menjualnya kepada pelanggan.

Membangunkan Rancangan Perniagaan

Rancangan perniagaan sangat penting untuk setiap projek keusahawanan, terutama jika anda berencana untuk mencari dana luar melalui pelaburan dan pinjaman. Buat rancangan yang menggambarkan misi anda, analisis industri anda dan penerangan tentang tempat jenama anda sesuai dengan industri ini. Anda juga harus menangani jenis produk yang anda rancangkan untuk menjual dan rancangan anda untuk membuat dan memasarkannya. Rancangan perniagaan juga harus mengandungi unjuran kewangan untuk beberapa tahun ke depan.

Dapatkan Pembiayaan

Terdapat beberapa sumber dana untuk memulakan perniagaan. Pinjaman perniagaan adalah satu pilihan, mencari pelabur adalah pilihan lain. Pentadbiran Perniagaan Kecil di kawasan anda dapat membantu anda mengenal pasti dan menilai pilihan dana.

Dapatkan Nombor ID Cukai Anda

Memohon nombor Pengenalan Cukai Persekutuan untuk perniagaan anda. Pilih nama untuk barisan kosmetik anda. Tentukan entiti perniagaan untuk syarikat anda. Secara amnya, adalah menguntungkan untuk menubuhkan syarikat kosmetik anda sebagai syarikat liabiliti terhad, atau sebagai perkongsian.

Lawati halaman Struktur Perniagaan di laman web Pentadbiran Perniagaan Kecil AS untuk mengetahui mengenai entiti perniagaan yang berbeza dan implikasi cukai mereka. Berunding dengan peguam untuk mendapatkan nasihat mengenai entiti perniagaan dan untuk mendapatkan bantuan mengemukakan dokumen untuk mewujudkan struktur perniagaan anda.

Stok Bahan, Peralatan dan Alatan

Pesan peralatan dan alat untuk membuat kosmetik anda. Peralatan asas yang anda perlukan merangkumi periuk, alat ukur, mangkuk dan sudu yang selamat panas, corong kaca atau logam dan skala dapur yang tepat. Simpan peralatan kosmetik anda dalam kabinet berasingan dari peralatan dapur anda.

Belanja bahan-bahan untuk kosmetik anda. Beli bahan yang boleh anda temukan secara berkala dengan harga yang berpatutan. Anda boleh menemui banyak minyak semula jadi dan ramuan herba melalui pembekal kosmetik borong, dan bahkan di rak pasar raya tempatan. Beli peti sejuk untuk menyimpan bahan-bahan yang mudah rosak, seperti minyak berasaskan tumbuhan, terpisah dari bekalan makanan anda.

Dapatkan Maklum Balas Dunia Sebenar

Tulis formula untuk produk kosmetik anda. Pesan pembungkusan, seperti balang, botol dan tiub, untuk produk anda. Buat kumpulan ujian menggunakan formula anda. Berikan produk ujian kepada rakan dan minta maklum balas mereka mengenai rasa dan kualiti produk. Gunakan maklum balas untuk menyesuaikan formula anda.

Reka Produk Anda

Reka label untuk barisan produk anda dan cetaklah. Maklumat yang mesti tertera pada label produk anda merangkumi berat bersih, isi padu dan senarai ramuan. Rujuk Panduan Label Kosmetik di laman web Pentadbiran Makanan dan Dadah AS untuk memastikan label produk anda mengandungi maklumat yang sesuai.

Dapatkan Insurans untuk Melindungi Perniagaan Anda

Beli insurans am dan produk untuk melindungi perniagaan anda daripada tanggungjawab atau kerugian. Bandingkan sebut harga dari beberapa ejen insurans untuk mendapatkan harga terbaik untuk insurans.

Dibolehkan dan Mematuhi Peraturan

Rujuk alat Permit Me di laman web Pentadbiran Perniagaan Kecil AS untuk mencari pihak berkuasa yang menguruskan perniagaan di bidang kuasa anda. Hubungi pihak berkuasa zonasi tempatan anda untuk memastikan anda dapat menjalankan operasi pembuatan kecil di kediaman anda. Susun tempat pembuatan kediaman anda dan periksa apakah peraturan tempatan anda memerlukannya, sebelum anda melancarkan barisan produk anda.

Dapatkan Perkataan

Buat laman web untuk barisan kosmetik anda. Sertakan kandungan asli mengenai falsafah penjagaan kecantikan anda. Tetapkan harga runcit dan borong untuk produk anda. Sertakan maklumat terperinci mengenai proses pesanan anda. Tambahkan fungsi keranjang belanja dan maklumat kadar penghantaran ke laman web anda jika anda merancang untuk menjual terus kepada pembeli runcit secara dalam talian.

Jemput pembeli borong untuk menghubungi anda untuk mendapatkan harga. Sebagai tambahan, atau sebagai alternatif, anda juga dapat menggunakan alat media sosial seperti Facebook dan Twitter untuk membangun khalayak calon pelanggan.

Media Sosial

Banyak syarikat kosmetik baru dan mapan telah berjaya membuat pemasaran melalui media sosial. Melalui penggunaan foto, video dan kandungan yang dihasilkan oleh media sosial, syarikat kosmetik telah dapat menjangkau pelanggan baru sambil juga menarik minat pengguna produk mereka yang ada.

Temui Pelanggan Anda

Walau bagaimanapun, perniagaan tidak hanya dalam talian. Sewa meja di pasar petani tempatan untuk memperkenalkan barisan produk anda kepada pembeli di komuniti anda. Jemput pembeli untuk mencuba produk anda. Mempunyai bekalan produk bersaiz sampel untuk diedarkan kepada pembeli.

Hubungi editor di akhbar tempatan mengenai produk anda dan minta mereka menulis artikel mengenai perniagaan anda. Lawati butik kawasan dan berbincang dengan pemilik tentang membawa barisan produk anda di kedai mereka.