Cara Menambah Pad Kekunci Numerik ke MacBook Pro

Semasa anda menggunakan Macbook Pro anda untuk memasukkan data berangka seperti angka penjualan, gaji atau data lain yang berkaitan dengan perniagaan anda, anda mungkin mendapati menggunakan kunci nombor di bahagian atas papan kekunci agak membebankan. Untuk mempermudah memasukkan angka-angka ini, anda mempunyai pilihan untuk menambah papan kekunci berangka ke komputer riba anda. Peranti ini menyambung ke MacBook Pro anda melalui salah satu port USB komputer riba, menjadikannya mudah untuk menambah atau mengeluarkan pad kekunci jika diperlukan.

1

Baca dokumentasi pada papan kekunci anda untuk memastikannya serasi dengan produk Mac, dan serasi dengan sistem operasi yang anda jalankan. Anda dapat menentukan sistem operasi yang anda miliki dengan mengklik menu Apple di kiri atas skrin MacBook Pro anda, dan kemudian mengklik "Tentang Mac ini." Versi sistem operasi anda akan disenaraikan dalam kotak yang muncul di skrin anda.

2

Pasang MacBook anda ke pengecas dinding. Oleh kerana papan kekunci berangka menggunakan bekalan kuasa MacBook, bateri akan habis lebih cepat. Oleh itu, ada baiknya komputer anda dipasang ke bekalan kuasa untuk mengelakkannya dimatikan tanpa diduga.

3

Sambungkan papan kekunci berangka ke salah satu port USB di sisi MacBook Pro anda.

4

Tonton layar komputer riba untuk pemberitahuan yang menyatakan bahawa MacBook Pro anda telah mengesan papan kekunci baru. Dalam kebanyakan kes, MacBook anda dengan secara automatik mengesan dan memasang perisian yang diperlukan untuk menggunakan pad kekunci. Anda kemudian boleh mula menggunakan pad kekunci.