Cara Membuat Fon & Ikon di Outlook Lebih Kecil

Outlook 2013 telah memperluas antara muka Ribbon yang digunakan di Microsoft Office 2007 ke seluruh aplikasi. Dengan berbuat demikian, kadangkala elemen reka bentuk antara muka pengguna memakan banyak skrin. Terdapat dua kaedah untuk menyelesaikan masalah ini: menetapkan penggantian resolusi skrin global, yang akan mengecilkan ikon dan fon untuk Outlook (dan program lain), dan menetapkan ukuran fon dalam Outlook itu sendiri.

Tetapan Windows Global

1

Pergi ke skrin Mula.

2

Geser tetikus anda ke tepi kanan skrin (atau sentuh tepi kanan skrin) untuk membuat bar Charm muncul.

3

Klik pada pesona Cari dan ketik "Panel Kawalan." Klik butang "Cari" dan kemudian klik "Aplikasi", kemudian "Panel Kawalan." Di dalam Panel Kawalan, klik pada pautan "Laraskan Resolusi Skrin" di bawah "Penampilan dan Pemperibadian."

Sebagai alternatif, klik jubin "Desktop", kemudian klik kanan bahagian kosong pada skrin desktop anda. Pilih "Resolusi Skrin." Tetingkap dialog muncul.

4

Klik pautan "Buat Teks dan Item Lain Lebih Besar atau Lebih Kecil". Anda boleh memilih ukuran paparan lalai dari kebanyakan elemen antara muka pengguna Windows di sini sebagai set global untuk "Lebih kecil," "Sederhana" dan "Lebih besar." Anda juga boleh menentukan ukuran fon item tertentu dalam UI Windows di sini.

Dalam Outlook

1

Klik pada tab "Lihat".

2

Klik pada panel Navigasi, kemudian pilih "Pilihan." Anda akan mendapat kotak dialog dengan rangkaian kotak pilihan yang menunjukkan butang navigasi apa yang akan dipaparkan dan butang "Font".

3

Klik pada butang "Font" untuk menukar saiz dan gaya fon yang digunakan Outlook untuk label tertentu.