Perbelanjaan Auto Pemegang Saham S-Corporation

Perbelanjaan tertentu yang berkaitan dengan penggunaan kenderaan untuk tujuan perniagaan boleh ditolak, walaupun ada had perbelanjaan jika anda menggunakan pemotongan jarak tempuh standard IRS. Ditubuhkan sebagai S-Corp dapat merumitkan lagi masalah kerana terdapat lebih daripada satu kaedah perakaunan untuk perbelanjaan ini dan salah satunya, walaupun nampaknya yang paling sederhana, mengurangkan potongan yang dibenarkan untuk perbelanjaan kenderaan.

Perbelanjaan Siapa Itu - Anda atau S-Corp anda?

Sebelum mempertimbangkan perbelanjaan automatik mana yang dapat dikurangkan dan dalam jumlah berapa, keputusan pertama yang perlu anda buat sebagai pemegang saham S-Corporation ialah: Dikurangkan oleh siapa?

Ingat bahawa S-Corp adalah entiti lulus, yang bermaksud bahawa ia tidak membayar cukai; sebaliknya, pendapatan disalurkan kepada pemegang saham S-Corps, yang kemudiannya dikenakan cukai secara individu. Oleh itu, ada beberapa kemungkinan berkaitan dengan perbelanjaan automatik yang telah Anda lakukan, bergantung pada apakah kenderaan itu adalah aset syarikat atau harta peribadi anda.

Perbelanjaan Berkaitan dengan Penggunaan Kereta Milik Syarikat

Sekiranya ia adalah kenderaan milik syarikat dan anda hanya menggunakannya, hanya membayar perbelanjaan bahan bakar dan penyelenggaraan, salah satu cara untuk menanganinya adalah dengan memasukkan perbelanjaan bahan bakar dan penyelenggaraan sebenar yang dibuat atas pulangan anda sendiri sebagai perbelanjaan perniagaan pekerja, mengurangkan cukai anda pendapatan dengan jumlah yang sama.

Terdapat beberapa sebab mengapa ini bukan kaedah terbaik. Pertama, sebagai pekerja, anda hanya boleh memotong perbelanjaan terperinci melebihi 2 peratus dari pendapatan anda. Sebagai contoh, jika pendapatan anda adalah $ 45,000, dan anda hanya memperincikan perbelanjaan automatik anda, anda tidak boleh menolak $ 900 pertama dari perbelanjaan anda. Sekiranya perbelanjaan automatik adalah perbelanjaan S-Corp, sebaliknya, had 2 peratus tidak berlaku.

Mengurangkan Potongan

Masalah lain yang mungkin berlaku dengan memotong perbelanjaan kenderaan anda sebagai pekerja S-Corp adalah dengan mengambil potongan perbelanjaan pekerja, anda harus memperincikan semua potongan anda. Sekiranya anda melakukannya, anda tidak lagi layak untuk pemotongan standard 2018 yang jauh lebih besar, yang telah meningkat hampir dua kali ganda. Untuk pasangan yang mengemukakan bersama, contohnya, potongan standard telah meningkat dari $ 9,350 2017 menjadi $ 18,000 pada tahun 2018.

Cara yang lebih baik untuk menangani ini dengan kereta milik syarikat adalah dengan meminta syarikat membayar balik perbelanjaan auto anda secara langsung . Perbelanjaan yang dibayar ini kemudian mengurangkan pendapatan S-syarikat dengan jumlah itu dan hanya pendapatan yang dikurangkan yang diterima oleh anda. Sekiranya anda adalah salah satu daripada beberapa pemegang saham, anda perlu memantau perbelanjaan automatik ini dan melaporkannya kepada syarikat juga supaya semua pemegang saham S-Corp berkongsi perbelanjaan yang anda alami sama. Pendekatan ini juga mengelakkan masalah 2 peratus pertama perbelanjaan automatik anda tidak dapat ditolak (ketika berlaku sebagai pekerja).

Perbelanjaan Berkaitan dengan Penggunaan Kereta Anda Sendiri

Sekiranya anda berdua pemilik dan pengendali kereta yang digunakan untuk tujuan syarikat, pertaruhan terbaik anda adalah melaporkan semua perbelanjaan automatik anda kepada S-Corp kerana, untuk satu perkara, kerana S-Corp tidak memiliki kereta , ia tidak boleh mengambil potongan jarak tempuh biasa dan anda boleh. Syarikat kemudian harus membayar anda dengan kadar jarak tempuh biasa. Pada tahun 2018 kadar ini telah meningkat menjadi $ 0.545 per batu dari $ 0.535 per batu pada tahun 2017.