Cara Menukar Kumpulan Facebook ke Halaman

Sekiranya anda mencari cara mudah untuk menukar kumpulan Facebook ke halaman untuk perniagaan kecil anda, anda harus tahu bahawa Facebook tidak menawarkan utiliti penukaran automatik. Walau bagaimanapun, dengan sedikit perancangan, anda seharusnya dapat melakukan peralihan tanpa rasa sakit dan membawa ahli yang paling aktif bersama anda. Sekiranya anda mempunyai kumpulan besar, atau jika kumpulan itu tidak aktif dalam jangka masa yang panjang, anda mungkin akan kehilangan beberapa orang dalam peralihan. Untuk melakukan pertukaran, anda memerlukan akses pentadbiran ke kumpulan, dan jika anda bukan pencipta kumpulan, anda memerlukan pencipta untuk meninggalkan kumpulan secara sukarela.

Membuat Halaman

1

Log masuk ke Facebook dalam tetingkap penyemak imbas Web baru dan arahkan ke skrin Facebook Buat Halaman. Pilih salah satu daripada enam kumpulan kategori yang paling menggambarkan perniagaan anda dan kemudian pilih kategori dari menu lungsur.

2

Taipkan nama perniagaan, produk atau jenama, sebab atau komuniti anda dalam bidang teks yang sesuai. Klik pautan "Syarat Halaman Facebook" dan klik kotak pilihan untuk menunjukkan bahawa anda bersetuju dengannya. Klik butang "Bermula".

3

Tambahkan keterangan halaman anda dan sekurang-kurangnya satu foto untuk memulakan halaman. Kecuali mereka mengenali anda dengan baik, ahli kumpulan tidak mungkin mengklik butang "Suka" pada halaman yang tidak mempunyai kandungan.

4

Klik butang "Bina Khalayak" di bahagian atas Panel Pentadbiran halaman baru. Sebagai tambahan kepada orang lain, anda akan menjemput untuk menyukai halaman anda, menjemput mana-mana rakan yang berada dalam kumpulan anda dan memasukkan mesej peribadi. Jelaskan dalam mesej bahawa anda menutup kumpulan dan beralih ke halaman baru.

Tempoh Peralihan

1

Tetapkan tarikh untuk menutup kumpulan Facebook. Ingat bahawa tidak semua orang masuk ke Facebook setiap hari. Menetapkan tarikh selama dua minggu pada masa akan datang memberi banyak masa kepada kebanyakan orang untuk melakukan peralihan dengan anda.

2

Navigasi ke halaman kumpulan dan umumkan tarikh tutup. Salin URL untuk halaman perniagaan anda dan hantarkan dalam mesej yang sama. Huraian halaman dan foto muncul secara automatik. Tatal gambar kecil jika mahu memilih gambar lain. Klik butang "Pos" untuk mengumumkan penukaran.

3

Navigasi ke halaman perniagaan baru dan hantarkan mesej di dinding yang mengundang semua orang dari kumpulan itu untuk mengklik butang "Suka". Terangkan faedah yang akan mereka dapat untuk menyukai halaman tersebut, seperti berita, perbincangan dan tawaran istimewa.

4

Pantau kumpulan setiap hari. Sekiranya ada yang menghantar mesej ke kumpulan, tambahkan komen di bahagian bawah mesej yang menjelaskan bahawa kumpulan itu ditutup. Jemput mereka untuk menghantar semula mesej di halaman perniagaan baru.

5

Tambahkan mesej baru di dinding kumpulan setiap beberapa hari dengan undur hingga tarikh tutup dan pautan ke halaman baru. Mesej baru lebih cenderung diperhatikan dalam garis masa ahli jika mereka tidak log masuk ke Facebook setiap hari. Sebagai contoh, "Tinggal satu minggu lagi sebelum kita menutup kumpulan ini. Sila sertai kami di halaman baru!" harus menyampaikan mesej kepada kebanyakan ahli sekiranya mereka memantau aktiviti kumpulan.

Menutup Kumpulan

1

Navigasi ke halaman kumpulan anda dan tambahkan mesej terakhir bahawa kumpulan itu sekarang ditutup. Sertakan pautan ke halaman perniagaan baru.

2

Kunci kumpulan untuk mengelakkan sesiapa menghantar mesej. Anda boleh melakukannya dengan mengklik ikon "Gear" di sudut kanan atas halaman kumpulan. Pilih kumpulan "Edit" dan kemudian pilih pilihan "Hanya Pentadbir Yang Dapat Menghantar ke Kumpulan" di bahagian bawah halaman. Klik "Simpan."

3

Padamkan kumpulan pada bila-bila masa dengan membuang semua ahli. Untuk membuang semua ahli, klik tab "Tentang" di bahagian atas halaman kumpulan. Klik "X" di sebelah setiap nama. Setelah semua orang dikeluarkan, klik "X" di sebelah nama anda sendiri untuk keluar dari kumpulan. Facebook memadamkan kumpulan kosong secara automatik.