Cara Memasukkan Fail MOV

Anda mungkin ingin menggunakan video di laman web perniagaan anda untuk menunjukkan atau mempamerkan produk atau perkhidmatan untuk pelanggan dan pelanggan anda. Sekiranya anda mempunyai fail video MOV, anda boleh menyematkan fail ini di laman web anda menggunakan tag HTML. Anda juga dapat memasukkan atribut dalam tag yang akan menyesuaikan penampilan video dan memberi jalan kepada pengunjung laman web anda untuk memulakan, menjeda dan memainkan semula video.

1

Buka pelanggan FTP pilihan anda dan log masuk ke pelayan laman web perniagaan anda. Navigasi ke folder yang mengandungi fail MOV di sebelah kiri tempatan klien FTP anda. Arahkan ke folder di pelayan Web anda yang ingin anda muat naik fail MOV di sebelah kanan klien FTP anda. Seret fail MOV dari sebelah kiri klien FTP ke sebelah kanan untuk memuat naiknya ke pelayan Web anda.

2

Buka fail HTML dari laman web di mana anda ingin memasukkan fail MOV. Tatal ke lokasi di halaman yang anda mahu letakkan fail MOV dan klik untuk menggerakkan kursor ke sana.

3

Jenis:

Ganti "//site.com/folder/file.mov" dengan URL fail MOV yang dimuat naik.

4

Jenis:

lebar = x tinggi = y

Gantikan "x" dengan seberapa lebar anda mahu video MOV dalam piksel. Gantikan "y" dengan seberapa tinggi anda mahu video MOV dalam piksel. Tambahkan 16 piksel ke ketinggian jika anda mahu mengaktifkan pengawal MOV yang akan membolehkan penonton memulakan, menjeda dan memulakan semula video.

Jenis:

pengawal = benar

jika anda mahu menambahkan pengawal ke video MOV.

5

Jenis:

main automatik = x

Ganti "x" dengan "true" jika anda mahu video dimulakan secara automatik. Ketik "false" jika anda mahu video dimulakan hanya semasa penonton memulakannya.

6

Jenis:

PLUGINSPAGE = "// www.apple.com/quicktime/"

agar penonton yang tidak mempunyai pemalam Quicktime diperlukan untuk melihat fail MOV untuk melihat mesej yang memberitahu mereka dari mana memuat turunnya.

7

Jenis:

untuk menutup teg embed. Gabungkan, kodnya akan kelihatan seperti ini:

8

Simpan laman Web HTML yang dikemas kini dan muat naik ke laman web anda.