Cara Mempromosikan Aktiviti Produk & Pemasaran Baru

Pada abad ke-21, tidak ada jalan akhir untuk mempromosikan produk atau perkhidmatan anda. Cara lama, seperti papan iklan, iklan dari mulut ke mulut dan iklan cetak, hidup berdampingan dengan kaedah inovatif internet yang pelbagai. Berikut adalah beberapa idea untuk memulakan anda.

Menggunakan Media Sosial

YouTube, Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, dan juga selusin yang lain, menawarkan banyak cara untuk mempromosikan produk anda. Anda boleh melancarkan kempen yang menargetkan audiens yang anda inginkan dengan cukup murah. Untuk penggunaan jenama media sosial yang berkesan, sangat mustahak untuk mempunyai gambar yang hebat dan penerangan ringkas mengenai apa yang anda tawarkan.

Menggunakan Pemasaran E-mel

Iklankan senarai e-mel anda dengan magnet utama - insentif - untuk pelawat laman web supaya mereka boleh melanggan. Hantarkan buletin biasa kepada pelanggan anda yang menawarkan kod diskaun, artikel bermanfaat, penjualan rahsia dan pelancaran produk. Senarai anda sangat penting untuk pemasaran dan juga akan membantu anda membuat khalayak khusus.

Penempatan Produk dalam Hiburan

Mendapatkan produk anda disebut dalam podcast atau di saluran YouTube benar-benar dapat meningkatkan minat terhadap produk anda. Orang merasa seolah-olah rakan telah mengesyorkan produk kepada mereka - versi terbaru dari "iklan dari mulut ke mulut". Sekiranya anda berminat untuk menggunakan produk anda di rancangan televisyen atau filem, lebih baik! Orang dapat melihat produk anda beraksi.

Pengoptimuman Enjin Carian

Search Engine Optimization (SEO) adalah ketika laman web anda berada di atau dekat bahagian atas halaman ketika seseorang membuat carian dalam talian. Menggunakan kata kunci yang dipilih dengan teliti yang paling sering digunakan ketika seseorang mencari produk anda akan menaikkan kedudukan anda lebih tinggi dalam peringkat halaman, untuk membuatnya lebih mungkin seseorang mengklik di laman web anda. Perniagaan wujud untuk membantu mengoptimumkan SEO anda, atau anda boleh belajar melakukannya sendiri, tetapi mungkin lebih pantas untuk mendapatkan pakar.

Muncul di Pameran Dagangan

Pameran perdagangan adalah contoh "pemasaran perniagaan ke perniagaan." Apabila anda menyewa ruang di pameran perdagangan yang berminat dengan produk anda, anda menjual produk anda dan anda juga menjalin hubungan dengan orang yang akan memberitahu orang lain mengenai anda. Ini adalah alat yang sangat berharga untuk industri produk khusus.

Pelanggan Berpotensi Panggilan Sejuk

Memanggil atau menghantar e-mel syarikat sepertinya sesuai untuk membawa produk anda dan merupakan cara langsung untuk membuat kesan. Kaedah ini menakut-nakutkan banyak orang, bagaimanapun, dan bukan untuk hati yang lemah, tetapi keberaniannya berpotensi untuk menarik minat. Anda boleh menggunakan internet untuk mencari cara menghubungi perniagaan di kawasan yang paling sesuai dengan produk anda. Cukup buat senarai dan dapatkan di telefon!

Platform untuk Crowdfunding

Laman web seperti Indiegogo, Tilt atau Kickstarter membuat orang bercakap mengenai produk anda. Ideanya ialah orang boleh melabur di syarikat anda dan juga dapat mempromosikan produk anda. Setiap platform mempunyai kelebihan dan kekurangannya, jadi timbulkan kelebihan dan kekurangan sebelum melancarkan crowdfunding.

Papan Iklan dan Iklan Cetak

Pada masa ini, papan iklan digital dan tradisional menawarkan cara yang bagus untuk memasarkan produk anda. Meletakkan iklan cetak di majalah dan surat khabar agak murah dan memastikan bahawa produk anda akan dilihat oleh pelanggan tertentu.

Keseimbangan pemasaran yang halus namun teliti melalui media yang berbeza akan memastikan ketepatan pasaran yang sihat. Ingat, produk anda bernilai sesuatu. Yang perlu anda buat hanyalah membuat cukup banyak orang yang dapat mendengar tentang produk anda agar produk itu dapat dilepaskan. Dengan mencampurkan strategi pemasaran teknologi kontemporari dengan kaedah yang dicuba dan benar, anda akan habis menjual dalam masa yang singkat.