Cara Membuka Perniagaan Penjaga Maya

Sesuatu selalu perlu dilakukan, tetapi hampir tidak ada cukup waktu dalam sehari untuk menyelesaikannya, jadi tidak hairanlah semua orang dari eksekutif yang sibuk hingga ibu tunggal meminta bantuan. Dengan memulakan perniagaan concierge maya, anda boleh memberi bantuan dengan menawarkan kemahiran organisasi, kepakaran dan sikap "boleh lakukan" kepada pelanggan yang memerlukan banyak tangan untuk menjalani hari-hari sibuk mereka. "Usahawan," majalah dan sumber dalam talian untuk pemilik perniagaan, menganggarkan bahawa kos permulaan untuk perniagaan concierge berkisar antara $ 2,000 hingga $ 4,000.

1

Teliti industri concierge untuk melihat di mana pengetahuan, kemahiran dan kebolehan anda paling sesuai. Lihat jenis perkhidmatan yang ditawarkan oleh concierge maya lain, yang mereka targetkan, bagaimana mereka menilai perkhidmatan mereka dan kaedah yang mereka gunakan untuk menargetkan pelanggan mereka.

2

Tentukan pasaran sasaran anda berdasarkan penilaian pendidikan dan pengalaman anda. Anda boleh memilih untuk menyediakan perkhidmatan concierge maya untuk pengantin baru, pengasas permulaan atau penulis.

3

Kenali persaingan anda dan mulailah dengan kaedah untuk membezakan perniagaan anda. Jaminan perkhidmatan anda, jenis perkhidmatan yang anda tawarkan atau harga anda dapat membantu menjadikan perniagaan concierge maya anda menonjol.

4

Buat nama untuk perniagaan concierge maya anda. Hubungi Dewan Perniagaan tempatan anda untuk mengetahui cara mendaftarkan perniagaan anda sebagai entiti undang-undang di negeri anda, dan untuk menentukan sama ada anda memerlukan lesen atau izin khas untuk menjalankan pekerja maya anda. Undang-undang dan peraturan berbeza mengikut negara.

5

Siapkan pejabat rumah yang dilengkapi dengan komputer, mesin faks, telefon dengan pelbagai talian, pencetak, pengimbas, mesin fotokopi, meja dan kerusi. Beli perisian yang mungkin anda perlukan untuk niche anda, seperti penerbitan desktop, perakaunan, pengurusan projek dan pemprosesan kata.

6

Gariskan jenis perkhidmatan concierge maya yang anda ingin berikan. Beberapa perkhidmatan mungkin termasuk mengirim ulang tahun, perjumpaan dan peringatan ulang tahun, membuat pengaturan perjalanan, merujuk penyedia perkhidmatan, membuat rancangan menu bulanan, membeli dan mengirim hadiah, mengembangkan tema pesta, merancang menu pesta makan malam, meneliti atau menulis surat-menyurat terima kasih.

7

Datang dengan senarai harga untuk perkhidmatan concierge maya anda. Anda boleh memilih untuk mengenakan yuran bulanan dengan sejumlah tugas, setiap jam atau setiap projek.

8

Sewa pereka grafik untuk membuat logo, kad nama dan brosur. Sewa pereka laman web untuk membuat laman web dan blog untuk perniagaan anda. Sertakan pengalaman dan bukti kelayakan anda, arahan untuk menjadualkan perkhidmatan, senarai harga anda, menu perkhidmatan dan maklumat hubungan di brosur dan laman web anda.

9

Sertailah persatuan profesional, seperti National Concierge Association dan International Concierge and Lifestyle Management Association. Dapatkan perniagaan anda disenaraikan dalam direktori profesional mereka supaya calon pelanggan dapat mengetahui tentang perniagaan anda.

10

Beli penempatan iklan di laman web, blog dan penerbitan yang memenuhi pasaran sasaran anda. Lontarkan idea cerita kepada mereka yang dipenuhi dengan petua dan idea yang boleh anda manfaatkan daripada membaca oleh pasaran sasaran anda.