Cara Menjual Bakul Hadiah Dari Rumah untuk Menjana Keuntungan

Bakul hadiah sering menjadi hadiah yang sempurna kerana mengandungi koleksi barang yang diperibadikan untuk memenuhi selera penerima masing-masing. Sebagai contoh, bakul hadiah yang penuh dengan roti bakar dapat memberikan rasa kediaman kepada pelajar kolej, sementara seorang pencinta wain mungkin akan menghargai bakul yang penuh dengan keju tua dan keropok lezat untuk melengkapkan sebotol wain yang bagus. Sekiranya anda gemar membuat bakul hadiah, anda mungkin mempunyai resipi keuntungan di tangan anda.

1

Buat rancangan perniagaan yang menerangkan idea perniagaan anda. Sekiranya anda merancang untuk mengkhususkan hanya dalam satu jenis bakul hadiah, rancangan anda harus dinyatakan demikian. Juga, perhatikan bakul hadiah berlainan saiz yang anda rancangkan dan berapa harganya. Senaraikan kos permulaan dan operasi anda. Nasib baik, ini agak rendah kerana anda boleh bekerja dari rumah, jadi anda hanya perlu membayar bekalan dan pemasaran. Laman web Perniagaan Bakul Hadiah mengesyorkan pergi dengan makanan yang sudah dikemas seperti pretzel, kerepek dan celup, yang tetap segar untuk jangka masa panjang. Ini memastikan anda tidak kehilangan barang sehingga merosakkan, yang akan mengurangkan keuntungan anda. Peningkatan 100 peratus dari apa yang anda bayar untuk bekalan sesuai untuk menetapkan harga, kerana ini mengambil kira masa dan kerja yang diperlukan untuk memasang keranjang.

2

Dapatkan lesen perniagaan yang diperlukan. Proses dan bayaran untuk melakukan ini berbeza dari satu daerah ke lokasi yang lain, jadi hubungi pejabat kerajaan bandar atau daerah anda untuk maklumat lebih lanjut. Anda mungkin perlu mendapatkan lesen walaupun anda menjalankan perniagaan bakul hadiah anda sepenuhnya dari rumah dan Web anda.

3

Beli bekalan. Ini termasuk bakul hadiah, selofan dan pita. Walau bagaimanapun, pertimbangkan semua perkara lain yang anda perlukan, seperti bahan pengisi untuk bakul anda, pemotong meja untuk memudahkan pemotongan helaian selofan besar, stok kad dan label. Pembelian barang secara pukal dapat membantu anda mencapai penjimatan di bahagian depan dan keuntungan yang lebih tinggi di bahagian belakang, setelah anda menjual bakul hadiah anda. Juga, menjalin hubungan dengan vendor dan berjanji untuk membeli jumlah tertentu setiap bulan dapat memberi anda pengaruh untuk menjimatkan bekalan, yang akan memastikan keuntungan maksimum kepada anda.

4

Buat inventori yang boleh anda putar dan jual dengan cepat. Ini termasuk bakul dalam pelbagai ukuran dan untuk pelbagai selera dan khalayak. Dengan cara itu apabila pesanan mula masuk, anda tidak akan dibanjiri. Walau bagaimanapun, jika bakul anda mengandungi barang-barang yang mudah rosak, elakkan melakukan ini kerana anda tidak tahu berapa lama sebelum perniagaan mula berjalan. Anda tidak mahu kehilangan wang dari barang makanan yang menjadi buruk.

5

Buat laman web. Ini adalah cara bagi bakal pelanggan untuk mencari anda dan mengetahui tentang bakul hadiah anda. Terangkan mengapa bakul anda menghasilkan hadiah yang sempurna. Sertakan gambar bakul hadiah sebenar, bersama dengan maklumat harga (dan harga penghantaran jika berkenaan). Perhatikan berapa lama masa yang diperlukan untuk tiba. Berikan maklumat hubungan anda agar orang dapat menghubungi anda jika mereka mempunyai pertanyaan atau ingin membuat pesanan melalui telefon, tetapi juga menyediakan kaedah untuk orang membuat pesanan melalui laman web anda.

6

Iklankan perniagaan bakul hadiah anda. Iklan di akhbar dan majalah tempatan adalah titik permulaan yang baik. Namun, jangan berhenti di situ. Majalah yang ditujukan untuk wanita dan ibu rumah tangga juga dapat menghasilkan pelanggan. Hantarkan selebaran iklan syarikat, kerana kadangkala mereka membeli bakul hadiah untuk eksekutif dan pelanggan besar. Pertimbangkan untuk menawarkan potongan syarikat besar untuk pesanan pukal untuk mendapatkan perniagaan mereka. Tawarkan bakul hadiah percuma kepada organisasi bukan keuntungan untuk mereka melelong di acara amal sebagai cara untuk mendapatkan nama syarikat anda di luar sana.