My Avery DesignPro Saya Tidak Akan Mencetak Label

Avery DesignPro menyediakan persekitaran terpadu untuk membuat dan mencetak label, sama ada kelipatan dari data yang sama, atau output yang disesuaikan dengan senarai surat atau pangkalan data. Untuk hasil terbaik, sahkan bahawa anda mengikuti cadangan Avery untuk mengoptimumkan kualiti output anda, dan bahawa anda sesuai dengan media yang anda pilih dengan cara anda menyiapkan projek anda dalam perisian. Jika tidak, anda mungkin menghadapi cetakan yang tidak dapat digunakan atau cetakan sama sekali.

Pencetak Tidak Ditentukur

Sebelum anda memulakan penyediaan dan mencetak label dengan Avery DesignPro, kalibrasi pencetak anda. Prosedur ini membantu memastikan reka bentuk dan teks anda sesuai dengan label individu pada setiap helaian stok. Perisian ini meminta anda untuk mengkalibrasi perkakasan anda pada kali pertama anda melancarkan aplikasi. Prosedur mencetak halaman ujian khas pada kertas biasa, masing-masing untuk potret dan lanskap, dan memberi anda pembetulan berangka untuk menaip antara muka penentukuran. Penyesuaian ini membetulkan cara pencetak anda menafsirkan output dari DesignPro.

Saiz Kertas yang Salah

Avery DesignPro tidak dapat mengeluarkan label dengan betul jika anda gagal memilih ukuran kertas yang betul semasa anda mencetak. Dengan pengecualian beberapa produk label yang terdiri daripada kepingan separuh lebar, Avery mengeluarkan semua produk laser dan inkjetnya pada halaman berukuran surat untuk Amerika Syarikat dan helaian A4 untuk pasaran lain. Untuk mengelakkan pembaziran stok label, sahkan tetapan ukuran media output sebelum anda mengirim data ke pencetak, atau uji projek anda pada kertas biasa terlebih dahulu.

Stok atau Templat Label yang Salah

Walaupun lembaran sokongan yang memegang label Avery yang tidak dicetak mengukur ukuran yang bersatu, label itu sendiri terdapat dalam pelbagai bentuk dan dimensi. Avery menyediakan fail templat untuk DesignPro dan untuk aplikasi biasa seperti Microsoft Word. Nama fail setiap templat sepadan dengan nombor produk stok label yang sesuai dengannya, dan dokumen itu sendiri merangkumi kawasan teks pratetap yang sesuai dengan label individu pada helaian keluaran. Beberapa helaian label merangkumi margin yang berlainan di sekitar atau di antara ukuran label yang sama. Sekiranya anda memilih stok label yang salah untuk templat yang anda gunakan atau templat yang salah untuk produk label, output anda tidak akan sesuai dengan label itu sendiri.

Versi Perisian Lama

Avery mengeluarkan kemas kini berkala untuk memastikan DesignPro sentiasa terkini dengan versi sistem operasi baru dan memperbaiki bug dalam aplikasi. Sekiranya perisian Avery anda ketinggalan OS anda, anda mungkin menghadapi masalah untuk melancarkan atau mencetaknya. Periksa laman web Avery untuk kemas kini dan pasang versi perisian baru yang menyokong kemas kini atau peningkatan yang anda tambahkan ke OS anda. Pada masa yang sama, sahkan bahawa pemacu pencetak anda mengikuti. Sekiranya masalah pencetakan anda mempengaruhi aplikasi lain selain Avery DesignPro, pelakunya mungkin pemacu itu sendiri, bukan perisian anda.