Bagaimana Saya Memulakan Perniagaan Penjagaan Rumah Senior Bukan Perubatan yang Bukan Peluang Francais?

Warga emas adalah segmen penduduk yang paling cepat berkembang, menurut bancian terbaru dari Biro Banci AS. Memulakan perniagaan penjagaan rumah senior bukan perubatan yang bukan perniagaan francais memberi anda peluang untuk memanfaatkan usaha perniagaan yang berpotensi menguntungkan. Agensi penjagaan rumah kanan bukan perubatan adalah perniagaan kecil yang menyediakan perkhidmatan penjagaan diri dan rumah tangga yang ringan untuk orang tua dan orang dewasa kurang upaya. Perkhidmatan ini membolehkan warga tua dan orang kurang upaya tinggal di rumah mereka sendiri dan menerima perkhidmatan di sana, daripada berpindah ke rumah jagaan.

Walaupun terdapat beberapa peluang francais yang tersedia, anda juga boleh memulakan perniagaan penjagaan rumah yang bebas, yang membolehkan anda mengawal sepenuhnya semua aspek perniagaan anda. Berdikari juga menurunkan kos permulaan anda, kerana anda tidak perlu membayar yuran francais, menjadikan usaha kecil anda lebih terjangkau.

Tulis Rancangan Perniagaan

Rancangan anda harus merangkumi perihalan agensi anda, anggaran anda, rancangan pemasaran anda, sistem pembayaran dan rancangan anda untuk merekrut, melatih dan membayar penjaga anda. Tentukan sama ada anda memerlukan kakitangan pentadbiran dengan segera dan adakah anda akan menyewa ruang pejabat pada mulanya atau bekerja di pejabat rumah.

Buka Akaun Bank Perniagaan

Sediakan sistem pembayaran gaji dan sistem penerimaan kad kredit anda. Sebilangan besar perniagaan penjagaan rumah membayar penjaga sebagai kontraktor bebas, yang mempermudah penggajian kerana tidak ada cukai yang dipotong.

Dapatkan Lesen Perniagaan

Lesen perniagaan yang diperlukan berbeza mengikut lokasi. Anda boleh mengetahui apa lesen dan izin yang anda perlukan di SBA.gov. Anda juga mungkin memerlukan lesen khusus untuk menjalankan perniagaan penjagaan kesihatan di rumah; hubungi peraturan perniagaan bahagian negeri anda untuk maklumat lebih lanjut.

Hubungi jabatan penuaan negeri anda untuk mengetahui sama ada negeri anda menawarkan program pengecualian Medicaid, yang membolehkan pesakit Medicaid mendapat rawatan kesihatan di rumah. Sekiranya negeri anda mempunyai program pengabaian, cari tahu apa yang perlu dilakukan oleh agensi anda agar layak. Ini boleh menjadi sumber pendapatan tambahan.

Merekrut Kakitangan Berkelayakan

Letakkan iklan terperingkat dalam talian, di akhbar tempatan anda dan di pusat kanan tempatan. Temu ramah calon, sahkan sama ada mereka dilesenkan sebagai pembantu jururawat yang diperakui dan periksa rujukan mereka.

Melatih Kakitangan dan Tetapkan Harapan

Beri mereka polisi perniagaan anda, yang harus merangkumi polisi ketidakhadiran anda, polisi seragam, tarikh pembayaran dan bagaimana, di mana dan kapan harus menyerahkan lembaran masa. Anda juga harus memasukkan harapan yang jelas untuk tingkah laku dan akibat jika harapan tidak disengajakan.

Pasarkan Perniagaan Anda

Anda boleh mengiklankan di surat kabar tempatan dan pamflet, tetapi alat pemasaran paling berharga anda adalah dari mulut ke mulut, yang anda peroleh dengan memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan anda. Bergabunglah dengan dewan perdagangan tempatan anda, yang dapat memberikan peluang dan rujukan rangkaian. Sertailah mana-mana kumpulan rangkaian yang berfokus pada senior; penasihat yang dipercayai, seperti peguam undang-undang tua dan akauntan boleh menjadi sumber berharga untuk rujukan.

Petua

Selesaikan sekurang-kurangnya tiga bulan perbelanjaan operasi untuk kecemasan.

Amaran

Menyiasat sebarang aduan pelanggan dengan segera; mulut ke mulut negatif bergerak pantas.