Bagaimana Memulakan Syarikat Pemasaran E-mel Komersial

Syarikat pemasaran e-mel membantu perniagaan kecil, sederhana dan besar berhubung secara dalam talian dengan pelanggan sedia ada untuk mempromosikan penjualan barang dan perkhidmatan. Perkhidmatan pemasaran e-mel penyumberan luar membolehkan perniagaan memberi tumpuan kepada bidang pengembangan perniagaan yang lain. Memulakan syarikat pemasaran e-mel memerlukan kemahiran dalam membuat kandungan e-mel dan elemen reka bentuk yang meyakinkan pelanggan untuk segera melakukan pembelian. Pemahaman tentang pemasaran Internet juga berguna ketika membuat kempen pemasaran e-mel yang disasarkan kepada pelanggan tertentu.

1

Rangka rancangan perniagaan untuk syarikat pemasaran e-mel anda. Rancangan perniagaan membantu anda terus berada di landasan yang betul sepanjang setiap fasa pengembangan perniagaan. Rancangan perniagaan anda harus mengandungi sekurang-kurangnya empat bahagian dan merangkumi perihal perniagaan anda dan jenis pelanggan yang ingin anda tarik, kos permulaan dan bulanan, lesen yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan anda dan strategi pemasaran untuk membantu mempromosikan perkhidmatan anda.

2

Beli perisian pemasaran e-mel atau berlangganan perkhidmatan pemasaran e-mel untuk membuat dan memantau kempen pemasaran pelanggan. Pasang perisian pemasaran e-mel di komputer anda untuk menyimpan banyak senarai e-mel pelanggan, mengirim mesej e-mel massa kepada mereka yang ada di senarai e-mel pelanggan, membuat templat e-mel dan melakukan analisis pasaran untuk mengesan kadar penukaran e-mel - peratusan orang yang membeli barang dan perkhidmatan dari e-mel. Lawati laman web seperti Email Marketing Tree atau TopTenReviews untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ciri-ciri pelbagai perisian pemasaran e-mel yang tersedia. Perkhidmatan pemasaran e-mel, seperti Aweber dan iContact, menyediakan ciri yang sama seperti perisian pemasaran e-mel, tetapi biasanya menyediakan alat analisis pasaran dan alat reka bentuk tambahan yang diperlukan untuk membantu anda membuat e-mel yang berkesan.

3

Buat laman web untuk mengiklankan syarikat pemasaran e-mel anda secara dalam talian. Sertakan ciri dan faedah menyewa syarikat pemasaran e-mel komersial, maklumat hubungan, pengalaman yang berkaitan dengan pekerjaan, contoh e-mel, senarai pelanggan, testimoni pelanggan yang berpuas hati dan maklumat syarat perkhidmatan. Maklumat syarat perkhidmatan mungkin merangkumi harga untuk reka bentuk templat e-mel dan penghantaran e-mel kepada yang terdapat dalam senarai e-mel pelanggan, pakej pemasaran e-mel khusus untuk syarikat kecil, sederhana dan besar dan pilihan pembayaran.

4

Buat strategi pemasaran untuk menarik pelanggan. Sertailah Greater Houston Partnership untuk menjalin jaringan dengan perniagaan lain di daerah Houston. Sertailah laman sosial, seperti The E-mail Marketer's Club, untuk bertemu dengan pemasar e-mel lain dan mereka yang ingin menyewa syarikat pemasaran e-mel. Kumpulkan senarai calon pelanggan yang menggunakan direktori perniagaan tempatan seperti HoustonBusiness.com atau Houston Yellow Pages. Hubungi bakal pelanggan melalui telefon atau hantarkan e-mel yang menunjukkan kemampuan pemasaran e-mel anda.

5

Daftarkan perniagaan anda untuk mendapatkan lesen perniagaan. Lawati laman web Pejabat Kerani Harris County untuk mendaftarkan perniagaan anda sebagai pemilik tunggal sekiranya beroperasi di kawasan Houston. Lawati laman web Setiausaha Negara Texas untuk mendaftarkan perniagaan anda sebagai syarikat, syarikat atau perkongsian dengan tanggungan terhad.