Cara Menjalankan Quicken pada Dua Komputer

Quicken adalah program pengurusan kewangan yang dikembangkan oleh Intuit, dan digunakan di rumah dan di perniagaan kecil. Menjalankan Quicken pada dua atau lebih komputer dapat dilakukan, tetapi cabarannya adalah memastikan data anda disegerakkan antara setiap komputer. Anda boleh menyelesaikan masalah ini dengan menggunakan ciri sandaran dan pemulihan Quicken atau menyegerakkan data anda melalui bahagian rangkaian.

Menggunakan Pilihan Sandaran dan Pulihkan

1

Klik "Mula | Semua Program | Quicken 2012 | Quicken 2012." Sekiranya anda mempunyai versi lebih awal, tahun akan berbeza.

2

Pilih "File," pilih "Backup & Restore" dan klik "Backup Quicken File."

3

Pilih "Sandarkan pada komputer atau cakera keras saya (CD, cakera keras, pemacu ibu jari).

4

Klik "Ubah ..." dan tentukan lokasi untuk menyimpan sandaran anda. Anda boleh memilih lokasi rangkaian atau pemacu kilat untuk mudah alih.

5

Klik "Sandarkan Sekarang." Apabila sandaran selesai, muncul mesej pengesahan yang menyatakan, "Fail data Quicken berjaya disandarkan. Klik" OK. "

6

Lancarkan Quicken dari komputer kedua. Klik menu "File", pilih "Backup & Restore" dan pilih "Restore from Backup File."

7

Pilih butang radio "Pulihkan dari sandaran anda" dan pilih "Jelajah ..." Jika anda menggunakan lokasi rangkaian, cari ke lokasi dan pilih folder bersama itu. Sekiranya anda menggunakan pemacu denyar, letakkan pemacu denyar di komputer dan semak ke lokasi tersebut.

8

Klik "Pulihkan Sandaran" untuk memulihkan data dan menyegerakkan Quicken antara dua komputer.