Cara Memutar Filem Filem di PowerPoint

Pilihan putaran untuk fail filem - dan semua objek - di PowerPoint terdapat di bahagian Susun pada tab Format. PowerPoint menggunakan tab kontekstual di pita Microsoft Office untuk pemformatan dan pilihan, sehingga fail filem anda dapat disesuaikan di tab Alat Video. Terdapat dua tab. Satu dilabel Format dan membolehkan anda mengubah ukuran, bentuk, kedudukan dan kesan. Tab yang lain - Main balik - membolehkan anda menyesuaikan bagaimana fail filem bertindak dalam persembahan.

1

Buka PowerPoint, jika anda belum melakukannya. Klik "Masukkan" dari senarai tab dan kemudian klik "Video" di sebelah kanan. Sekiranya anda mengklik anak panah di bawah ikon, anda boleh memilih dari pelbagai pilihan, seperti memasukkan fail filem dari komputer anda, memasukkan video Web atau mencari clipart Microsoft Office untuk video.

2

Lihat ke lokasi fail filem di komputer anda. Klik fail untuk memilihnya. Perhatikan bahawa butang di bahagian bawah kotak dialog bertuliskan "Masukkan." Ini akan memasukkan video dalam persembahan PowerPoint anda. Sekiranya anda tidak mahu melakukannya, klik anak panah pada butang dan pilih "Pautan ke Fail." Ini menjadikan saiz fail PowerPoint anda lebih kecil, tetapi jika anda memindahkan persembahan ke komputer lain, anda perlu mengemas fail video dengannya. Setelah selesai, klik butang untuk meletakkan video dalam persembahan anda.

3

Klik pada tab "Alat Video: Format". Perhatikan bahawa tab ini hanya dapat dilihat jika anda memilih fail filem. Sekiranya anda tidak melihatnya, klik pada fail filem dan ia akan muncul.

4

Klik butang "Putar" di bahagian Susun di sebelah kanan. Simbol itu kelihatan seperti dua segitiga dengan anak panah yang menunjukkan putaran. Apabila anda mengkliknya, anda akan melihat pilihan putaran yang berbeza. Anda boleh memutar fail filem 90 darjah ke kiri atau kanan. Anda juga boleh membalik video secara mendatar atau menegak; ini mewujudkan imej cermin filem. Sekiranya anda perlu menentukan sudut, klik "Pilihan Putaran Lebih Banyak." Di sana anda boleh memasukkan sebilangan darjah untuk memutar filem.