Cara Membuka Kedai Tayar di Texas

Texas terkenal dengan jalan terbuka yang luas dan kawasan pedesaan yang luas, menjadikan negeri ini sebagai lokasi yang ideal untuk perjalanan jauh - dan kedai tayar. Membuka kedai tayar di Texas adalah proses yang cukup mudah, tetapi beberapa langkah penting mesti diselesaikan sebelum membuka pintu anda. Mengetahui cara membuka kedai tayar di Texas adalah langkah pertama untuk mencapai impian kemerdekaan kewangan dalam industri yang hampir tidak mengalami kemelesetan.

1

Pilih bentuk organisasi perniagaan untuk syarikat anda. Kedai tayar dengan mudah boleh didaftarkan sebagai hak milik tunggal, perkongsian atau LLC. Keputusan yang anda buat pada peringkat ini akan mempengaruhi langkah-langkah yang diperlukan untuk mendaftarkan perniagaan anda, borang yang akan anda gunakan untuk memfailkan cukai dan elemen pentadbiran yang lain.

2

Daftarkan perniagaan anda ke pejabat kerani daerah anda jika anda memutuskan untuk membentuk satu-satunya syarikat atau perkongsian. Daftar dengan Setiausaha Negara Texas jika anda ingin membentuk LLC. Kerani daerah memerlukan hak milik tunggal untuk memfailkan borang mudah dan menghantar yuran pemfailan. Syarikat liabiliti terhad diminta untuk merangka dan mengemukakan artikel organisasi yang menetapkan asas-asas syarikat mereka.

3

Dapatkan sebarang izin dan lesen perniagaan tempatan yang diperlukan di daerah dan bandar anda. State of Texas tidak memerlukan kedai tayar untuk mengekalkan lesen khusus untuk melaksanakan perkhidmatan mereka, tetapi setiap daerah dan bandar memerlukan semua perniagaan untuk memohon izin tempatan. Minta wakil dari pejabat kerani daerah anda untuk menjelaskan sebarang keperluan tempatan untuk pemeriksaan kebakaran dan pemeriksaan keselamatan lain.

4

Beli dan siapkan rangkaian peralatan yang anda perlukan untuk melakukan perkhidmatan menukar tayar untuk pelanggan. Sekiranya anda merancang untuk menawarkan perkhidmatan pemasangan, pembaikan dan putaran tayar, anda memerlukan pelbagai bicu kereta berat atau lif kereta. Gunakan bicu pada awalnya untuk menjimatkan wang, kecuali anda boleh menyewa kedai dengan lif kereta yang sudah dipasang. Pasang pemampat udara dan jalankan saluran selang pneumatik di seluruh kedai anda untuk menghidupkan perengkuh pneumatik juga.

5

Stokkan kedai anda dengan pelbagai jenis dan saiz tayar sebelum membuka pintu anda. Pertimbangkan kawasan setempat anda ketika menentukan campuran inventori awal anda, dan ubah aktiviti pembelian masa depan anda mengikut permintaan sebenar yang anda alami. Sekiranya anda berada di kawasan pedalaman Texas, misalnya, pertimbangkan untuk menyimpan tayar trak yang lebih besar pada mulanya untuk memastikan anda tidak kehabisan ukuran yang betul. Sekiranya anda berada di Austin atau pusat bandar lain, sebaliknya, termasuk tayar lumba berprofil rendah dan gaya lain yang popular di kawasan bandar selain tayar trak tugas berat dan tayar kereta biasa.