Garis Panduan Penggantian Mileage untuk Negeri Michigan

Beberapa, tetapi tidak semua, garis panduan pembayaran balik jarak tempuh Michigan mengikuti petunjuk Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri persekutuan untuk kadar pembayaran jarak tempuh standard. Dari segi sejarah, kadar standard IRS menyesuaikan naik dan turun mengikut harga gas yang turun naik. Agensi kerajaan Michigan, seperti sistem pengadilan Michigan, sistem Michigan University dan syarikat insurans Michigan tanpa kesalahan, misalnya, menetapkan garis panduan mereka sendiri untuk pembayaran balik jarak tempuh. Oleh itu, perniagaan kecil di Michigan mungkin mendapat dasar yang berbeza-beza mengenai dasar pembayaran balik jarak tempuh.

Kadar jarak tempuh standard IRS

Pada 1 Januari 2011, Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri membenarkan 51 sen per batu untuk penggunaan kenderaan untuk tujuan perniagaan. Untuk enam bulan terakhir tahun 2011, IRS meningkatkan elaun standard dari 51 sen kepada 55.5 sen per batu, dengan alasan kenaikan harga gas. Oleh itu, pembayaran jarak tempuh untuk separuh terakhir tahun 2011 adalah 4.5 sen lebih tinggi per batu daripada pembayaran jarak tempuh untuk separuh pertama tahun ini. Kadar ini menentukan semua pengurangan perbelanjaan kenderaan perniagaan pada penyata cukai pendapatan persekutuan tahunan.

Bayaran Balik Perniagaan State of Michigan

Semua perniagaan Michigan yang diberi kuasa untuk meminta penggantian perjalanan untuk jarak tempuh perniagaan dari negara bagian Michigan mengalami peningkatan kadar pembayaran jarak tempuh pada bulan Julai 2011. Pengembalian jarak tempuh perniagaan dibuat pada kadar 55.5 sen per batu, seperti yang dinyatakan oleh negara bagian Michigan's Department Urusan Perlesenan dan Peraturan.

Bayaran Balik Insurans Tanpa Kesalahan Michigan

Penuntut insurans kenderaan tanpa kesalahan Michigan harus menuntut penggantian IRS per-mil semasa tuntutan perbatuan perubatan yang ada dalam perbicaraan dengan syarikat insurans kenderaan, kata Steven M. Gursten, Peguam Terbaik Michigan Tahun oleh "Michigan Lawyers Weekly." Bayaran balik jarak tempuh insurans tanpa kesalahan mengimbangi kos penuntut yang cedera dalam perjalanan untuk lawatan perubatan. Semua penduduk Michigan dengan insurans auto tanpa kesalahan boleh meminta pembayaran balik jarak tempuh ini terus dari syarikat insurans mereka. Tidak semua syarikat insurans membayar dengan kadar yang sama. Gursten sangat mengesyorkan agar mangsa kemalangan tidak menerima 8 atau 9 sen per batu yang ditawarkan oleh syarikat penyesuaian syarikat insurans tertentu.

Dasar Bayaran Balik Universiti Negeri

Secara amnya, universiti negeri Michigan mengganti jarak tempuh pada kadar penggantian standard IRS. Sebagai contoh, Michigan State University College of Law mengganti jarak tempuh dengan harga 55.5 sen per batu untuk pekerja yang melakukan perjalanan perniagaan negeri.

Dasar Penggantian Mahkamah Michigan

Juri menerima sekurang-kurangnya 10 sen per batu atau mungkin lebih banyak, jika ditubuhkan oleh dewan pesuruhjaya daerah. Saksi dalam perbicaraan jenayah mendapat ganti rugi 10 sen per batu untuk perjalanan ke dan dari tempat kehadiran yang diperlukan, dengan andaian mereka tinggal di negara bagian Michigan. Kakitangan negeri diganti dengan kadar standard 36.5 sen per batu, atau kadar premium 55.5 sen per batu; pelayan proses dibayar balik satu setengah kali ganda daripada kadar penggantian premium.