Cara Membuka Sekatan Program pada NETGEAR Router

Salah satu ciri kawalan ibu bapa / pejabat yang terdapat di dalam kebanyakan router NETGEAR adalah penyekat perkhidmatan Internet program demi program. Sebagai pengguna pentadbiran - dan hanya menggunakan menu penyediaan penghala - anda boleh menyekat program tertentu daripada mengakses Internet sama sekali atau hanya pada waktu-waktu tertentu. Sekiranya perniagaan anda sebelumnya menyekat program yang kini akan diizinkan akses Internet, gunakan menu persediaan NETGEAR untuk membatalkan penyekatnya.

1

Buka penyemak imbas Web pada komputer di rangkaian penghala NETGEAR anda dan ketik "192.168.1.1" (hilangkan tanda kutip) ke dalam bar alamat. Tekan "Enter", kemudian taip nama pengguna dan kata laluan penghala NETGEAR, apabila diminta. Umumnya, nama pengguna lalai adalah "admin" dan kata laluan lalai adalah "kata laluan."

2

Klik pada pautan "Sekatan Perkhidmatan" di bawah tajuk "Penapisan Kandungan" di panel navigasi kiri. Halaman dibuka dengan semua program yang disekat yang sedang ditampilkan di bahagian "Jadual Perkhidmatan".

3

Klik untuk memilih program yang ingin anda buka blokirnya, kemudian klik butang "Padam". Tatal ke bahagian bawah halaman dan klik butang "Log Keluar" di sebelah kiri untuk log keluar dari menu persediaan penghala NETGEAR.