Maklumat Francais Ratu Tenusu

Dairy Queen adalah jenama nasional dengan beberapa pilihan pemilikan untuk pengusaha yang berharap dapat memiliki kedai berjenama DQ. DQ Grill and Chill menawarkan menu burger, salad dan bungkus bersama makanan sejuk beku Dairy Queen, sementara DQ Orange Julius menawarkan minuman ringan dan minuman buah di samping ais krim dan Blizzards. Peluang francais tersedia untuk kedua-dua jenis kedai ini.

Keperluan Kewangan

Untuk dipertimbangkan untuk peluang francais, pemilik berpotensi mesti mempunyai nilai bersih minimum. Untuk lokasi DQ Orange Julius, ini adalah $ 500,000 untuk lokasi yang berdiri sendiri dan $ 200,000 untuk lokasi mall, masing-masing dengan $ 175,000 atau $ 250,000 dalam aset cair. Untuk DQ Grill & Chill, nilai bersih minimum ialah $ 750,000, dengan aset cair sekurang-kurangnya $ 400,000.

Lokasi

Dairy Queen mempunyai peluang francais yang terdapat di bandar-bandar di seluruh Amerika Syarikat, dengan rancangan pengembangan umum di lebih dari belasan negeri dan francais tertentu yang diinginkan di lebih dari 50 bandar tertentu. Keperluan laman web berbeza-beza, dan merangkumi lokasi berdiri bebas, pusat jalur dan pusat beli-belah.

Struktur Yuran

Untuk lokasi DQ Orange Julius, terdapat yuran francais awal $ 25,000, dengan royalti penjualan 5 peratus dan bayaran promosi sama dengan 5 hingga 6 peratus penjualan. Untuk lokasi DQ Grill & Chill, yuran francais adalah $ 35,000, dengan royalti 4 peratus untuk penjualan dan 5 hingga 6 peratus bayaran promosi.

Francais Antarabangsa

Walaupun Dairy Queen secara tradisional memiliki kehadiran yang kuat di Kanada dan Amerika Syarikat, operasi berkembang di pasaran global. Peluang francais terdapat di banyak negara, termasuk Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Hong Kong, India, Jamaica, Jepun, Jordan, Korea Selatan, Puerto Rico, Malaysia, Taiwan dan Vietnam.