Perisian Terjemahan Suara ke Suara untuk Perniagaan Kecil

Dalam ekonomi hari ini, perniagaan perlu mempunyai jangkauan global yang pantas untuk bersaing. Syarikat besar mampu menggaji pekerja yang bertutur dalam pelbagai bahasa dan meletakkannya dalam peranan strategik. Mereka mungkin mempunyai anggaran untuk perkhidmatan terjemahan. Walau bagaimanapun, perniagaan kecil tidak selalu mempunyai sumber untuk berkomunikasi secara berkesan dengan orang di seluruh dunia yang tidak boleh berbahasa Inggeris. Untuk perniagaan tersebut, perisian terjemahan suara-ke-suara memberikan penyelesaian.

Nilai Perisian Terjemahan Suara

Sama ada anda memberi peluang penjualan kepada pelanggan di Brazil, merundingkan perjanjian dengan vendor di China, atau memberi arahan kepada pemandu teksi di Hungary, anda ingin berkomunikasi dengan jelas atau anda mungkin tidak menyetujui sesuatu yang tidak menyenangkan. Perisian terjemahan suara-ke-suara adalah perkara terbaik seterusnya untuk mengambil penterjemah peribadi untuk bepergian dengan anda, dan pastinya jauh lebih murah.

Bagaimana Perisian Terjemahan Suara Berfungsi

Terjemahan suara-ke-suara, juga dikenali sebagai terjemahan pertuturan-ke-pertuturan atau hanya terjemahan suara, mengambil perkataan lisan dalam satu bahasa dan menyuarakannya dalam bahasa lain. Perisian terjemahan suara boleh dijalankan pada pelbagai peranti termasuk komputer dan telefon pintar. Ia menguraikan kerjanya menjadi tiga tahap. Pertama, ia memerlukan ucapan anda dan menukarnya menjadi teks. Seterusnya, teks diterjemahkan ke dalam bahasa pilihan anda. Terakhir, teks yang diterjemahkan dibaca dengan kuat.

Apa yang Tidak dan Tidak Boleh Dilakukan Perisian Terjemahan Suara

Terjemahan suara masih di peringkat awal. Jurutera masih meningkatkan algoritma yang digunakan untuk mengenali pertuturan dengan tepat dan menukarnya menjadi teks dan untuk menterjemahkan teks dari satu bahasa ke bahasa lain. Tidak semua bahasa disokong. Program perisian terjemahan suara yang paling maju hanya memahami beberapa lusin dari ribuan bahasa yang dituturkan di seluruh dunia. Biasanya, menerjemahkan bahasa di tempat memerlukan sambungan Internet. Memiliki perisian membaca terjemahan dengan kuat dengan suara yang terdengar seperti anda adalah ciri yang masih dalam pengembangan. Oleh itu, jika anda adalah eksekutif teksi Hungary, anda memerlukan pek bahasa Hungary yang dimuat turun ke peranti anda, jika ada untuk perisian anda, dan sambungan Internet. Anda harus menerima bahawa suara yang keluar dari peranti tidak terdengar seperti anda.

Bermula Dengan Perisian Terjemahan Suara

Sebilangan besar produk terjemahan suara di pasaran adalah percuma atau murah, jadi mudah untuk meneroka apa yang mereka tawarkan. Setelah anda mengenal pasti bahasa yang anda perlukan dan peranti yang ingin anda gunakan, cari di Web atau kedai aplikasi telefon pintar anda untuk melihat apa yang ada. Beberapa program popular ialah Terjemahan Google, iTranslate Voice, SayHi Translate, Voice Translate Pro dan Bing Translator.