Cara Memulakan Perniagaan 900 Nombor Anda Sendiri

Perniagaan nombor 900 adalah model bayar per panggilan dengan pelanggan menghubungi, membayar selama beberapa minit anda bercakap dengan wakil yang menyediakan perkhidmatan. Sebanyak 900 perniagaan bernombor adalah perkhidmatan yang didorong oleh orang dewasa seperti perkhidmatan pengiring dan temu janji. Yang lain adalah perkhidmatan psikik atau bahkan perkhidmatan sokongan teknikal yang membincangkan anda melalui pemecahan komputer. Perkhidmatan menentukan harga yang dikenakan. Mulakan usaha kecil dan kembangkan perniagaan seperti yang ditentukan oleh pangkalan pelanggan anda.

1

Kembangkan model perkhidmatan perniagaan yang akan anda berikan pada garis nombor 900. Tulis rancangan perniagaan yang membincangkan pasaran sasaran, bagaimana anda akan beriklan dan kos yang berkaitan dengan memulakan dan mengendalikan perniagaan.

2

Menubuhkan entiti perniagaan dengan mengemukakan artikel penggabungan atau artikel organisasi dengan setiausaha negara. Dapatkan Nombor Pengenalan Cukai serta lesen perniagaan dan izin yang diperlukan di negeri anda.

3

Cari dana untuk memulakan perniagaan. Bergantung pada berapa banyak yang anda perlukan, anda sendiri mempunyai aset. Cari rakan dan keluarga untuk mengisi jurang pendanaan. Hubungi Pentadbiran Perniagaan Kecil untuk membincangkan sumber untuk pembiayaan modal teroka utama.

4

Tentukan kos per minit dari semua 900 panggilan dan bagaimana wang akan dikumpulkan. Sebanyak 900 perniagaan bermula dengan $ 1 untuk minit pertama dengan caj 75 sen seminit untuk setiap minit selepas yang pertama. Pemanggil selalunya mesti memberikan maklumat kad kredit melalui perkhidmatan nada sentuh sebelum memulakan minit pertama.

5

Cari penyedia panggilan 900 yang memenuhi keperluan syarikat anda. Sebanyak 900 nombor menggunakan mesej yang diaktifkan, pra-rakaman suara, sementara yang lain mempunyai wakil langsung yang menjawab semua soalan.

6

Cari ruang dan pasangkan 900 komponen nombor, termasuk semua perkakasan dan perisian komputer untuk mengarahkan dan mengesan panggilan. Anda boleh bermula dengan satu terminal telefon di pejabat rumah dan kemudian ke pejabat yang dipenuhi dengan bank telefon wakil perkhidmatan pelanggan.

7

Iklankan perniagaan anda di laman televisyen dan Internet untuk mendapatkan pendedahan.