Cara Menjalankan Perniagaan Avon

Avon terkenal sebagai peluang perniagaan yang baik untuk usahawan. Nama Avon telah menjadi sebahagian budaya dalam banyak bidang, dan syarikat ini mempunyai reputasi untuk menghasilkan barang dan kosmetik berkualiti tinggi. Wakil penjualan Avon menggunakan populariti dan reputasi syarikat Avon sebagai cara untuk mendapatkan akses segera ke pasaran yang besar, kata laman web Bloomberg Businessweek. Walaupun Avon menyokong wakil penjualan mereka, menjalankan perniagaan Avon memang memerlukan pemanduan dan perancangan dari pihak perwakilan.

1

Manfaatkan pengalaman Avon. Avon mahukan wakilnya berjaya, jadi ia menyertakan DVD "Jual, Kongsi dan Tunjukkan Jalan Anda ke Kejayaan" dalam kit permulaannya. Tonton dan pelajari daripadanya. DVD menyediakan strategi penjualan langkah demi langkah yang telah terbukti berjaya.

2

Mulakan dengan rakan dan rakan sekerja anda. Mengadakan pesta yang menampilkan "Pembukaan Besar" perniagaan dari rumah anda. Menjual boleh menakutkan, jadi senang bermula dengan wajah ramah. Gunakan peluang ini untuk mengasah peluang penjualan anda, dan tanyakan kepada rakan anda selepas itu cadangan bagaimana anda dapat meningkatkan persembahan anda di pesta Avon yang akan datang.

3

Pesan produk yang ingin dibeli oleh peserta "Grand Opening" secepat mungkin, dan kirimkan dengan cepat sebaik sahaja tiba. Sertakan katalog terkini dengan semua penghantaran anda supaya pelanggan anda dapat melihatnya dan menghubungi anda jika mereka ingin membuat pesanan tambahan.

4

Simpan rekod yang cekap. Gunakan spreadsheet atau pangkalan data untuk memantau pelanggan anda dan item yang mereka beli. Buat nota mengenai pelanggan anda dan sertakan juga maklumat tersebut; senaraikan item yang mereka minati tetapi tidak dibeli sehingga anda dapat memberi tahu mereka jika item tersebut dijual, dan terus memerhatikan barang kegemaran mereka.

5

Bina hubungan peribadi dengan pelanggan anda. Ketahui nama mereka dan maklumat asas mengenai mereka sehingga anda dapat mengatasinya secara peribadi di pesta Avon atau di khalayak ramai. Jejaki ulang tahun kelahiran mereka dan beri mereka sampel percuma sebagai hadiah ulang tahun. Ini akan membantu mereka untuk melihat anda sebagai lebih daripada sekadar wakil Avon dan menjadikan mereka lebih cenderung untuk membeli melalui anda dan bukannya orang lain.

6

Kembangkan perniagaan Avon anda. Gantung risalah yang direka secara profesional yang disediakan oleh Avon di tempat awam supaya individu yang berminat dapat menghubungi anda mengenai produk Avon. Buat laman web untuk beriklan secara dalam talian, dan cetak kad nama supaya anda dapat membagikannya mengikut keperluan. Ikuti kursus strategi penjualan yang dirancang oleh Avon dan sumber lain. Tetap berpengetahuan mengenai produk baru, dan pastikan item Avon anda tersusun supaya anda dapat merujuknya dengan cepat semasa pelanggan memanggil.

7

Hoskan pesta Avon secara berkala, memesan kit sampel baru dan brosur terkini terlebih dahulu jika diperlukan. Jemput pelanggan masa lalu, tetapi iklankan pesta tersebut agar pelanggan baru dapat hadir juga. Berusahalah untuk menjadikan pesta-pesta itu menyenangkan bagi pelanggan baru dan lama, dan bersikap ramah dan mesra kepada mana-mana peserta yang belum pernah anda lihat sebelumnya.

8

Daftar individu yang berminat untuk menjadi wakil Avon sendiri atau arahkan mereka ke wakil kepimpinan tempatan jika anda tidak dapat melakukannya. Anda boleh mendapat komisen daripada wakil yang anda bantu untuk menyertai syarikat, jadi mendaftar orang lain dapat membantu anda menjana lebih banyak wang.

9

Jejaki penjualan dan pendapatan anda. Anda akan bertanggungjawab atas cukai atas wang yang anda perolehi, jadi sisihkan 15.3 persen (kadar cukai pekerjaan sendiri yang ditetapkan oleh Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri, mulai tahun 2010) dari penghasilan anda dan ajukan pembayaran cukai ini sesuai dengan peraturan IRS. Anda tidak perlu mendaftarkan ID majikan dengan IRS; memfailkan cukai di bawah nombor Jaminan Sosial anda sendiri.