Bagaimana Mengikut Perniagaan Pasaran Saham

Kebanyakan orang berfikir untuk menjadi broker saham ketika mereka mempertimbangkan untuk bekerja di pasaran saham. Broker saham adalah yang paling kelihatan kerana mereka memasarkan dan menjual kerja yang dilakukan oleh penganalisis saham, peniaga saham, pengurus portfolio, bank pelaburan, peniaga lantai dan kakitangan operasi akaun. Hampir setiap pekerjaan yang berurusan dengan pasaran sangat kompetitif untuk mendapatkan dan mengekalkan. Prestasi dalam menghasilkan wang untuk syarikat anda adalah bagaimana anda dinilai, dan hampir setiap pekerjaan memerlukan keperibadian usahawan.

Pendidikan

Bersedia untuk kebanyakan pekerjaan di Wall Street dengan mendapat sekurang-kurangnya ijazah sarjana muda dan MBA atau ijazah sarjana dalam bidang ekonomi. Broker yang bercita-cita harus mempertimbangkan kursus dalam bidang kewangan, ekonomi dan pemasaran. Sekiranya anda ingin menjadi peniaga, kewangan, ekonomi, matematik dan statistik akan membantu. Penganalisis harus menambah kursus perakaunan ke dalam senarai itu dan mempertimbangkan untuk mendapatkan MBA, begitu juga dengan harapan para pegawai pelaburan. Sekiranya anda ingin bekerja di pejabat belakang, menjaga akaun, anda mungkin hanya memerlukan ijazah bersekutu, tetapi anda harus menekankan kursus perakaunan.

Melatih

Memohon pekerjaan musim panas yang berlatih di pejabat broker tempatan, kepercayaan bank atau sekuriti. Sekiranya anda ingin menjadi penganalisis, peniaga atau jurubank pelaburan, mohon ke pejabat ibu pejabat firma perbankan pelaburan di mana jabatan perdagangan, kewangan korporat, analisis pelaburan dan perbankan pelaburan mereka berada. Kerana banyak pekerjaan di Wall Street memerlukan kemahiran penjualan, pekerjaan dalam penjualan telefon, penjualan harta tanah dan penjualan insurans juga merupakan persiapan yang baik.

Rangkaian

Sekiranya anda ingin menjadi broker saham, aplikasikan di cawangan firma pelaburan tempatan. Pengurus cawangan mengupah broker baru untuk program latihan. Ini selalu membantu mendapatkan rujukan dari orang yang sudah bekerja di pasaran saham, jadi rangkaian untuk bertemu dengan orang-orang tersebut. Broker saham sering tergolong dalam persatuan sivik, kelab rangkaian perniagaan kecil dan persatuan kebajikan. Terdapat juga persidangan industri pelaburan yang diberikan oleh organisasi termasuk Persatuan Perbankan Pelaburan Nasional dan Organisasi Profesional Pelaburan Nasional. Pada acara-acara ini, anda dapat belajar mengenai perniagaan dan bertemu dengan orang-orang yang dapat membantu anda mendapatkan pekerjaan. Bersikap tegas. Dalam perniagaan di mana prestasi penting, rasa malu tidak akan membuat anda mendapat pekerjaan.

Pelesenan

Syarikat pelaburan umumnya mempunyai program latihan untuk broker baru dan membantu mereka mendapatkan lesen untuk menjual sekuriti. Sebilangan orang mengambil ujian pelesenan sendiri, berharap ini dapat membantu mendapatkan pekerjaan broker saham, tetapi menghasilkan rekod penjualan yang luar biasa dalam industri serupa seperti perbankan atau harta tanah akan lebih berguna untuk membuat anda diterima masuk dalam program latihan.