Cara Termurah untuk Membentuk LLC

Membentuk perniagaan baru adalah usaha yang mahal. Kos permulaan sering melebihi wang tunai pengusaha, jadi cari penjimatan seboleh-bolehnya. Syarikat liabiliti terhad - atau LLC - adalah entiti perniagaan yang mungkin menawarkan kelebihan berkaitan dengan cukai ke atas keuntungan perniagaan dan juga dapat memberikan lebih banyak fleksibiliti dari segi pengurusan terhadap entiti perniagaan yang lebih tradisional seperti syarikat.

Buat sendiri

Undang-undang negeri menetapkan kos untuk mengemukakan dokumen penggabungan - artikel organisasi - dengan setiausaha negara. Sekiranya anda mengupah seseorang untuk membentuk LLC untuk anda - seperti peguam atau syarikat perkhidmatan perniagaan - anda perlu membayar yuran pemfailan negeri berserta dengan bayaran setiap jam atau perkhidmatan. Jimat wang dengan menyusun artikel organisasi sendiri. Negara umumnya menyediakan borang di setiausaha pejabat negeri dan di laman web mereka. Bentuknya agak mudah: anda perlu memberikan nama LLC dan alamatnya, nama dan alamat ejen berdaftar, tujuan perniagaan dan nama ahli LLC.

Membentuk LLC di Negeri Lain

Ramai orang membentuk LLC di negeri tempat mereka tinggal. Anda boleh membentuk LLC di mana-mana negeri, jadi anda boleh menjimatkan dengan melihat negeri yang mempunyai yuran pemfailan yang lebih rendah. Sebagai contoh, pada masa penerbitan, kos untuk membentuk LLC di Colorado adalah $ 50 sedangkan kos untuk membuatnya di Massachusetts adalah $ 500. Mungkin ada kos lain yang berkaitan dengan pembentukan LLC di negeri lain, bagaimanapun. Biasanya, anda perlu mempunyai pejabat di negeri itu dan anda perlu mengupah ejen berdaftar yang juga tinggal di negeri itu. Ejen berdaftar mengendalikan penerimaan dokumen penting bagi pihak perniagaan, seperti maklumat cukai.

Memotong Kos Lain

Undang-undang negeri umumnya menyatakan bahawa setelah artikel organisasi diajukan kepada setiausaha negara, perniagaan itu akan wujud. Setelah perniagaan dibentuk, cari jalan lain untuk mengurangkan kos. Ini mungkin termasuk bekerja di luar rumah anda, menyewa peralatan pejabat - berbanding membelinya - dan menukar rekod dan dokumen menjadi format digital / komputer daripada mencetak salinan cetak.

Isu Lain

Walaupun LLC menawarkan potensi penjimatan cukai dan perlindungan liabiliti, entiti tersebut tidak sesuai untuk setiap perniagaan. Selanjutnya, penjimatan itu mungkin tidak dapat dilaksanakan dengan cara yang diinginkan oleh pengusaha. Sebagai contoh, LLC ahli tunggal mesti memilih untuk dikenakan cukai sama ada syarikat atau hak milik tunggal di bawah undang-undang persekutuan - perbezaan yang boleh mempengaruhi liabiliti cukai dan margin keuntungan. Sebelum membentuk LLC, berbincanglah dengan profesional perniagaan atau peguam untuk membincangkan implikasi yang berlaku terhadap usaha khusus anda.