Had Keselamatan Lebih Masa OSHA

Pentadbiran Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan Jabatan Tenaga Kerja AS bertanggungjawab melindungi keselamatan semua pekerja di Amerika Syarikat. Untuk melakukan ini, ia telah menetapkan satu siri standard untuk pelbagai industri yang mesti dipenuhi. OSHA tidak menguatkuasakan had lebih masa. Namun, ia mengeluarkan panduan yang mendorong majikan untuk mengikuti.

Definisi

The Fair Standards Labor Act menetapkan minggu kerja bagi kebanyakan pekerja Amerika pada 40 jam dalam tempoh tujuh hari. Selepas 40 jam, lebih masa — gaji pokok ditambah separuh — perlu dibayar kepada pekerja untuk setiap jam kerja. Tidak ada had persekutuan mengenai jumlah jam kerja lebih masa yang boleh dipaksa oleh pekerja untuk bekerja. Walaupun tidak ada had persekutuan untuk jumlah jam yang dapat dikerjakan, OSHA menyatakan bahawa terdapat bahaya yang diwarisi yang berkaitan dengan peralihan kerja yang berpanjangan.

Gejala

Sebuah laporan oleh Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit persekutuan mendapati bahawa kerja lebih masa yang berpanjangan dapat menyebabkan "penurunan kewaspadaan, peningkatan keletihan, fungsi kognitif yang lebih rendah, peningkatan kecederaan, tempoh ketegangan dan kebimbangan yang melampau, sakit atau ketidakselesaan gastrointestinal, dan sakit dada." Sebagai tambahan kepada gejala ini, garis panduan OSHA menyatakan bahawa gejala lain boleh merangkumi rasa lelah, mengantuk, mudah marah, kurang motivasi, peningkatan kerentanan terhadap penyakit, kemurungan, sakit kepala dan pening.

Bahaya

Garis panduan OSHA menyatakan bahawa gejala yang disebabkan oleh lebihan masa boleh menyebabkan kemungkinan kemalangan yang lebih tinggi, kesalahan pengendali dan kecederaan. Di samping itu, Persatuan Perawat Penjagaan Kritikal Amerika menyatakan bahawa kerja lebih masa yang berpanjangan boleh menjadi penyumbang utama dalam masalah keselamatan perubatan, termasuk kesalahan ubat-ubatan.

Penyelesaian

OSHA mengesyorkan bahawa semasa kerja lebih masa, majikan harus memberikan rehat dan makan tengah hari tambahan. OSHA juga menunjukkan bahawa jika kerja lebih masa diperlukan, kurangkan jumlah jam sehari bekerja dan tingkatkan jumlah hari. OSHA juga mendorong para majikan untuk mencari tanda-tanda keletihan dan mengambil tindakan pantas apabila mereka melihat gejala yang disenaraikan dalam Bahagian 2.

Undang-undang Berkaitan untuk Pemandu Lori

Walaupun OSHA hanya mengatur pemandu trak semasa mereka berada di kemudahan dok dan memuatkan dan stesen minyak, kerajaan persekutuan telah menetapkan undang-undang mengenai keselamatan lebih masa. Ini dikuatkuasakan oleh Jabatan Perhubungan AS. Pemandu penumpang boleh bekerja tidak lebih dari 10 jam sebelum mengambil cuti sekurang-kurangnya lapan jam atau memandu lebih dari 60 hingga 70 jam dalam jangka masa tujuh hingga lapan hari. Pemandu pengangkutan barang hanya boleh bekerja 11 jam dengan 10 jam bertugas dan tidak boleh juga tertakluk pada peraturan 60/70.