Cara Membuat Soalan Trivia di Facebook

Pengguna Facebook boleh membuat kuiz dan tinjauan trivia yang boleh dicuba oleh pengguna lain. Kunci untuk membuat kuiz trivia Facebook anda sendiri adalah menggunakan salah satu aplikasi membina kuiz. Setelah anda membenarkan aplikasi kuiz mengakses profil anda, isikan tempat kosong, seperti tajuk kuiz, soalan dan hasil yang berpotensi. Uji sendiri kuiz anda untuk memastikannya berfungsi dengan baik sebelum melepaskannya pada rakan.

1

Gunakan aplikasi Quiz Maker di Facebook. Anda boleh membuat kuiz seperti "Karakter Harry Potter Yang Anda?" dan anda juga boleh mengambil kuiz yang dibuat oleh orang lain. Walaupun aplikasinya bebas untuk digunakan, aplikasi ini menampilkan iklan baik ketika anda membuat kuiz dan semasa anda mengambilnya.

2

Gunakan aplikasi Quiz Planet di Facebook. Setelah anda bersetuju dengan syarat perkhidmatan dan memberi kebenaran kepada Quiz Planet untuk mengakses profil anda, anda boleh membuat kuiz trivia pelbagai soalan anda sendiri tanpa pengetahuan pengaturcaraan. Sehingga tarikh penerbitan, Quiz Planet boleh digunakan secara percuma.

3

Pergi ke Facebook.com dan gunakan aplikasi Quizazz. Setelah anda mendaftar untuk aplikasi ini, anda boleh menulis dan menerbitkan kuiz trivia ke profil Facebook anda yang dapat diambil oleh rakan anda selagi mereka juga menggunakan Quizazz. Sehingga tarikh penerbitan, anda boleh menggunakan Quizazz secara percuma.