Cara Membuka Kedai Aiskrim

Sekiranya anda mempunyai penglihatan pelanggan dengan bersungguh-sungguh bersandar di kaunter ais krim marmer untuk mempelajari gundukan ais krim strawberi, bubblegum dan pecan mentega di tengah aroma kerucut wafel segar, membuka kedai ais krim mungkin merupakan usaha yang bermanfaat. Kedai ais krim Amerika Syarikat pertama dibuka di New York City pada tahun 1776 - pada tahun yang sama ditandatangani Deklarasi Kemerdekaan. Jadilah sebahagian daripada revolusi moden dengan bergabung dengan sejumlah syarikat yang menawarkan ais krim dekaden, sorbet tart, gelato yang diimport dan pencuci mulut ais krim campuran.

1

Memohon izin dan pelesenan. Pemilik kedai ais krim perlu memohon lesen perniagaan, nombor pengenalan cukai, lesen runcit dan izin yang sesuai untuk menyajikan makanan. Ini juga merupakan masa yang tepat untuk membeli insurans liabiliti dan mendapatkan kontrak dengan pembekal ais krim.

2

Cari lokasi. Lokasi yang sesuai untuk kedai ais krim termasuk medan selera pusat membeli-belah, kawasan pantai atau kawasan mesra pejalan kaki. Hiasi kedai anda seperti ruang tamu ais krim lama, kedai gelato Eropah desa atau kedai ais krim bandar yang indah.

3

Stokkan inventori anda. Sebagai tambahan kepada persembahan ais krim tradisional, bersiaplah untuk memenuhi selera trend kesihatan semasa, termasuk ais krim rendah karbohidrat, ais krim tanpa gula, ais krim rendah lemak dan tanpa lemak. Beli makanan pencuci mulut "buat sendiri" termasuk beruang gummi, kue hancur, buah segar, menghancurkan gula-gula atau kelapa parut.

4

Pasarkan perniagaan anda. Iklankan kedai ais krim anda secara tempatan menggunakan papan iklan, brosur dan kupon. Idea kupon termasuk menawarkan tawaran "beli satu, dapatkan satu percuma" untuk mendorong pelanggan membawa rakan atau ahli keluarga. Kad kesetiaan yang dicop setiap kali pelanggan membeli ais krim boleh ditebus dengan kerucut percuma untuk mendorong lawatan berulang. Tawarkan scoop percuma untuk pelanggan yang meraikan majlis khas, seperti ulang tahun dan ulang tahun.