Cara Menjual Drop Pengiriman di eBay

Syarikat penghantaran drop membolehkan sesiapa sahaja menjual di eBay tanpa memegang atau menyimpan inventori. Anda memilih dan menyenaraikan barangnya tetapi pengirim barang dihantar terus dari pemborong kepada pelanggan, yang menjimatkan masa dan usaha anda. Dengan meluangkan masa untuk merancang dan meneliti operasi anda, anda meningkatkan kemungkinan mewujudkan perniagaan yang berjaya di eBay.

1

Daftar untuk akaun eBay di laman utama eBay. Klik pautan "Daftar" dan masukkan maklumat peribadi anda, ID eBay pilihan dan kata laluan. Klik "Hantar."

2

Baca dasar Penyenaraian Presale (istilah eBay untuk penghantaran drop) di eBay. Ini menjelaskan jaminan yang mesti anda berikan serta syarat penyenaraian.

3

Teliti pengirim drop yang ada. Penghantaran dan urus niaga akan menjadi lebih mudah, lebih cepat dan mudah terdedah kepada komplikasi jika anda memilih syarikat yang berpusat di negara di mana majoriti pembeli anda akan berada. Lakukan carian atau melihat laman web yang menyusun senarai syarikat penghantaran seperti Doba, Worldwide Brands dan Simple Source. Cari ulasan dan berhati-hati dengan syarikat yang kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan.

4

Daftar dengan syarikat penghantaran yang anda pilih. Baca semua syarat dan pastikan sama ada terdapat keperluan seperti jumlah minimum pembelian. Ketahui syarat pembayaran dan penghantaran.

5

Pilih produk yang ingin anda tawarkan di eBay. EBay menawarkan pelbagai jenis produk dari buku dan pakaian hingga elektronik dan perhiasan. Biasakan diri anda dengan pelbagai kategori dan analisis pesaing. Pilih produk yang terdapat dalam jumlah terhad di eBay dan dapatkan harga yang baik. Berhati-hati dengan penyenaraian terlalu banyak kerana anda perlu membayar untuk setiap pengeposan.

6

Buat senarai anda di eBay. Klik ikon "Jual" di laman utama, klik "Jual Item" dan ikuti arahan untuk membuat penyenaraian. Sebilangan besar pengirim drop memberikan anda gambar dan keterangan, tetapi ini mungkin sama dengan senarai lain di eBay menggunakan dropper yang sama. Untuk membezakan diri sendiri dan memberikan kelebihan daya saing kepada diri sendiri, buat keterangan anda sendiri dan ambil gambar anda sendiri.

7

Pilih harga dan butiran. Nilai harga yang dikenakan pesaing untuk produk serupa. Anda mahu membuat penjualan, tetapi anda juga mahu menjana wang. Bereksperimen dengan harga yang berbeza untuk mencari keseimbangan terbaik. Pertimbangkan juga berapa lama anda mahu lelongan dijalankan dan masa yang anda mahukan ia berakhir.

8

Semasa item menjual, maklumkan kepada pengirim yang drop dan bayar item tersebut dengan kad kredit, melalui Paypal atau menggunakan kaedah pembayaran lain. Penghantar yang dihantar menghantar barang terus kepada pelanggan.