Hibah Individu untuk Wanita Memulakan Kedai Berjimat Cermat

Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan dengan kos operasi yang rendah, anda tidak boleh salah dengan kedai barang bekas. Daripada membayar untuk mengeluarkan produk yang akan anda jual, kedai berjimat cermat membolehkan anda membeli barang yang sudah ada di pasaran dan menjualnya semula dengan keuntungan. Bagi pemilik perniagaan wanita, pemberian individu tersedia untuk menolong kos permulaan tersebut, serta beberapa sumber yang dapat membantu anda dengan sokongan yang anda perlukan sebagai pemilik perniagaan baru.

Kos untuk Memulakan Kedai Berjimat Cermat

Walaupun anda boleh membuka kedai berjimat cermat daripada jenis kedai runcit yang lain, anda masih boleh membelanjakan antara $ 20,000 hingga $ 30,000 untuk kedai kedai yang direka dengan baik dan lengkap. Banyak perbelanjaan anda akan merangkumi:

 • Ruang niaga di lokasi yang baik
 • Kes rak dan paparan
 • Produk
 • Penyimpanan barang
 • Papan tanda
 • Pemasaran
 • Gaji pekerja

Sebelum anda memulakannya, anda perlu meluangkan masa dan usaha yang serius untuk mencari barang yang bagus untuk dijual. Ditambah dengan ini, anda mungkin tidak akan membawa ribuan dolar sehari untuk barang-barang dengan harga murah di kedai anda, yang boleh menjadi masalah kerana anda berusaha membayar kos permulaan tersebut. Geran dapat membantu anda memulakan tanpa hutang yang besar.

Pangkalan Data dan Pemberian Kerajaan

Sekiranya anda merancang untuk mencari kedai barang bekas anda di kawasan luar bandar, pergi ke laman web Jabatan Pertanian AS dan periksa untuk mengetahui sama ada anda layak mendapat Geran Pembangunan Perniagaan Luar Bandar. Walaupun anda fikir anda tidak berada di kawasan luar bandar, masih ada masalah untuk diperiksa kerana bahkan beberapa bandar yang terletak tepat di luar kawasan metropolitan utama layak.

Setelah memperoleh nombor DUNS, anda harus menyemak Grants.gov, pangkalan data geran tajaan persekutuan. Di sini, anda boleh menapis carian anda untuk geran yang hanya tersedia untuk perniagaan kecil. Setiap penyenaraian peluang merangkumi had penghargaan, serta perincian mengenai peluang dan maklumat hubungan.

Sebelum beralih ke peluang tertentu, anda harus menelusuri pangkalan data peluang Grants for Women. Ini adalah senarai terkini semua yayasan dan organisasi yang menawarkan geran perniagaan kepada wanita, mengikut urutan abjad.

Badan Bukan Untung dan Yayasan

Beberapa organisasi dan yayasan mengeluarkan geran kepada perniagaan milik wanita. Pemberian ini boleh menjadi sangat kompetitif, yang bermaksud kedai berjimat cermat anda perlu menonjol daripada orang lain dalam industri anda.

 • Amber Grants for Women: Amber Grant memberikan $ 2,000 setiap bulan kepada pemilik perniagaan kecil wanita, dengan satu penerima $ 25,000 dipilih pada setiap akhir tahun. Pemberian ini hanya diberikan kepada pemilik perniagaan untung, jadi jika milik anda bukan organisasi nirlaba, anda tidak akan layak.
 • Inisiatif Wanita Cartier: Persaingan antarabangsa ini menganugerahkan perniagaan milik wanita peringkat awal untuk keuntungan dengan wang hadiah $ 100,000 dan bimbingan perniagaan satu-satu.
 • Tory Burch Foundation: Program Tory Burch Fellows memberikan geran $ 5,000 kepada pemilik perniagaan wanita untuk melanjutkan pelajaran. Felo terpilih akan diundang untuk berpartisipasi dalam pitch day, di mana mereka berpeluang memperoleh pembiayaan perniagaan.
 • Program Kemitraan Komuniti Eileen Fisher: Untuk kedai berjimat cermat, ada geran Eileen Fisher, yang memberikan $ 2,500 kepada organisasi yang fokus membantu masyarakat setempat mereka.

Sumber Lain

Sebagai tambahan kepada geran, pemilik perniagaan mempunyai pelbagai sumber yang ada. Ini boleh merangkumi pinjaman atau hanya nasihat perniagaan umum. Mengandalkan sumber-sumber ini dapat membantu anda meletakkan kedai barang baru anda untuk berjaya.

 • Pentadbiran Perniagaan Kecil: Walaupun SBA tidak mengeluarkan geran dan pinjaman itu sendiri, ia membantu perniagaan kecil mencarinya. Anda juga boleh mendapatkan bantuan melalui pusat pengembangan perniagaan kecil tempatan. Juga penting untuk melihat pusat perniagaan wanita SBA, yang terletak di lima tempat terpilih di seluruh negara.
 • Agensi Pembangunan Perniagaan Minoriti: Agensi ini membantu perniagaan kecil milik minoriti dengan pinjaman dan sokongan melalui pusat perniagaan minoriti yang terletak di seluruh negara.