Mengapa TeamSpeak 3 Crash?

TeamSpeak 3 membolehkan anda berkomunikasi dengan orang lain dengan cara yang serupa dengan sembang video menggunakan teknologi Voice Over IP. kemungkinan crash jika program itu rosak, atau jika anda menggunakan komputer yang tidak mengandungi perkakasan minimum yang diperlukan untuk menjalankannya. Sekiranya TeamSpeak 3 mogok secara berterusan semasa anda menggunakan ciri komunikasi suara, beberapa panduan penyelesaian masalah dapat menyebabkan anda menyelesaikan masalah dengan cepat.

Keserasian

TeamSpeak 3 biasanya mogok jika komputer yang anda gunakan tidak memenuhi syarat sistem program. TeamSpeak 3 serasi dengan sistem operasi Windows dan Mac OS X; namun, komputer mesti mengandungi sekurang-kurangnya 128MB memori, dan disyorkan 512MB atau lebih. Sebagai tambahan, Intel Pentium III, AMD Athlon XP, PowerPC G4 atau G5 atau pemproses Intel atau CPU yang lebih baru diperlukan untuk meningkatkan prestasi program. Sekurang-kurangnya 50MB ruang cakera diperlukan untuk memasang program. Sekiranya anda berjaya memasang program di komputer dengan sumber yang tidak mencukupi, kemungkinan program tersebut akan rosak.

Kerosakan

Dalam beberapa kes, TeamSpeak 3 mogok jika satu atau lebih failnya rosak atau hilang. Ini berlaku sekiranya anda secara tidak sengaja memadam satu atau lebih fail program atau jika program yang dipasang mengganggu dengannya. Sekiranya TeamSpeak 3 tidak berfungsi dengan optimum, hapus pemasangannya dan pasang semula salinan baru untuk memperbaiki fail yang rosak atau hilang.

Buang Kerosakan

Apabila TeamSpeak 3 crash, program ini menyimpan dump crash, laporan yang memberikan maklumat mengenai apa yang menyebabkan kemalangan itu. Sekiranya TeamSpeak 3 terus rosak walaupun anda memasang salinan baru, klik dua kali "Komputer" untuk melancarkan Windows Explorer. Sekiranya anda membuka pemacu C: dan kemudian membuka folder Dokumen, anda akan melihat fail dump crash. Kirimkan fail dump di forum TeamSpeak dan sertakan keterangan tentang apa yang anda lakukan sebelum program itu terhenti. Setelah diposkan, TeamSpeak memberikan penyelesaian untuk menyelesaikan masalah tersebut. Penyelesaian berbeza-beza bergantung pada maklumat yang terdapat dalam fail pembuangan.

Cadangan

Sebelum menggunakan TeamSpeak, pastikan ia sesuai dengan program atau aplikasi yang anda mahu gunakan atau anda akan menghadapi masalah. Program ini dapat disatukan dengan permainan dalam talian, dunia maya dan program pendidikan, tetapi tidak setiap aplikasi mempunyai sokongan terpadu TeamSpeak 3.