Memasang Aplikasi YouTube Android Market untuk Nook

Barnes dan Noble NOOK berjalan pada sistem operasi Android. Anda biasanya dapat memuat turun aplikasi dari Android Market untuk NOOK, tetapi Google menggabungkan kedai Android Market - bersama dengan kedai kandungannya yang lain, kedai eBook Google dan kedai Muzik Google - ke dalam satu pasar dalam talian yang disebut gedung Google Play. Sekarang, semua aplikasi Android tersedia untuk diunduh melalui gedung Google Play, termasuk aplikasi yang pernah tersedia melalui Android Market untuk NOOK.

Walaupun semua aplikasi Android Market untuk NOOK tersedia melalui gedung Google Play, tidak semua aplikasi sesuai dengan peranti NOOK semasa anda. Sebagai contoh, jika anda cuba memuat turun versi aplikasi YouTube terkini dari gedung Google Play untuk NOOK HD dan HD + anda, mesej ralat akan muncul kerana kemas kini terbaru YouTube tidak lagi sesuai dengan sistem operasi Android yang berjalan di Peranti NOOK HD dan HD +.

Cara Menonton YouTube di Peranti NOOK HD dan HD +.

Anda masih dapat menonton YouTube di peranti NOOK HD dan HD + anda, tetapi anda tidak dapat melalui Aplikasi YouTube secara langsung. Daripada menggunakan aplikasi YouTube, anda boleh memuatkan YouTube melalui aplikasi Penyemak Imbas Google Chrome anda. Dari situ, video masih boleh dimuat seperti jika anda menggunakan YouTube di Google Chrome di komputer desktop. Sebenarnya tidak banyak faedah menggunakan Aplikasi YouTube berbanding YouTube versi Google Chrome.

Peranti NOOK yang Sesuai dengan Aplikasi YouTube?

Terdapat beberapa peranti yang masih berfungsi dengan aplikasi YouTube dari gedung Google Play. Samsung Galaxy Tab Nook, Samsung Galaxy Tab S2, dan Samsung Galaxy Tab E Nook semuanya semestinya serasi dengan versi terkini aplikasi YouTube yang terdapat di gedung Google Play. Ini kerana peranti ini berjalan pada versi Android yang lebih terkini daripada peranti NOOK HD dan HD +.

Bagaimana dengan Aplikasi NOOK?

Aplikasi NOOK, yang dibeli melalui Kedai NOOK, tidak lagi tersedia untuk dibeli atau dimuat turun, dan, jika anda menghapus mana-mana Aplikasi NOOK dari Kedai NOOK yang ada pada peranti anda, mereka sebenarnya tidak tersedia untuk dibeli semula atau dimuat turun. Sekiranya atas sebab tertentu anda masih menggunakan Aplikasi yang dimuat turun dari NOOK Store, jangan hapus atau akan kekal.

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan aplikasi NOOK ini - contohnya, jika salah satu aplikasi NOOK anda tidak dibuka, atau lambat atau membeku - anda boleh mengikuti langkah-langkah ini untuk mencuba membetulkannya (ingat bahawa ini adalah untuk aplikasi NOOK sahaja, bukan aplikasi Google Play):

  1. Pertama, pastikan anda disambungkan ke Wi-Fi.
  2. Periksa untuk mengesahkan maklumat akaun NOOK anda terkini dan dimasukkan dengan tepat.
  3. Pada NOOK HD dan HD +, dari skrin Utama , pergi ke bahagian APPS dan arahkan ke aplikasi yang dimaksudkan.
  4. Sahkan bahawa aplikasi mempunyai logo hijau kecil di sudut kanan atas. Sekiranya berlaku, ini bermaksud aplikasi NOOK.
  5. Cuba Arkibkan aplikasi yang dimaksudkan dengan menahan aplikasinya, dan pilih pilihan Pindahkan ke NOOK Cloud . Ini akan mengarkibkan aplikasi ke awan. Jangan klik padam -

    memadam adalah kekal. 6. Sekarang, pergi ke Perpustakaan. Anda harus melihat gambar muka depan aplikasi anda. Anda boleh mengetuknya untuk mengembalikannya ke peranti anda. 7. Cuba aplikasinya sekali lagi. Sekiranya masih berusaha untuk membuka atau melakukan dengan betul, anda mungkin perlu menghubungi sokongan NOOK untuk mendapatkan bantuan tambahan.

Bagaimana dengan Aplikasi Lain dari Google Play Store?

Ambil mengikut kes demi kes. Peranti NOOK HD dan HD + masih harus serasi dengan kebanyakan aplikasi yang boleh dimuat turun melalui gedung Google Play. Sekiranya atas sebab tertentu anda memuat turun aplikasi dan menerima mesej ralat ketika anda cuba memuatkannya, itu bermakna aplikasi tersebut tidak akan berfungsi dengan versi Android yang sedang berjalan di NOOK anda.

Bolehkah Anda Memasang Aplikasi Kindle di NOOK?

Kerana anda boleh memuat turun aplikasi Google Play, itu bermaksud anda boleh memasang aplikasi Kindle di NOOK. Aplikasi Kindle pasti akan serasi dengan peranti Samsung Galaxy Tab, Tab S2 dan Tab E NOOK. Bagi NOOK HD dan HD +, kononnya masih serasi, tetapi jika anda cuba memuat turun dan memasang aplikasi Kindle pada peranti NOOK HD dan HD + dan ada pesan ralat, versi terbaru mungkin tidak lagi sesuai dengan sistem operasi Android mereka.