Bagaimanakah saya dapat melihat e-mel yang berbeza di iPad saya?

Sekiranya anda ingin memeriksa e-mel semasa dalam perjalanan, anda mungkin lebih suka menggunakan iPad untuk mengakses akaun e-mel anda yang berbeza. IPad adalah komputer tablet Apple, dengan paparan sensitif sentuh berukuran 9,7 inci dan papan kekunci maya yang muncul setiap kali anda perlu mengetik, menjadikannya sesuai untuk e-mel. IPad menyambung ke Internet melalui Wi-Fi, dan iPad Wi-Fi + 3G yang lebih mahal juga menghubungkan melalui rangkaian data selular. Anda boleh mengatur iPad anda dengan mudah untuk melihat e-mel yang berbeza.

1

Tekan butang "Rumah" iPad, yang terletak di bawah paparan.

2

Ketuk ikon "Tetapan" di skrin utama peranti.

3

Ketik "Mel, Kenalan" Kalendar. "Ketuk" Tambah Akaun. "Ketuk nama penyedia perkhidmatan e-mel dari senarai, seperti" Google "atau" Yahoo! "atau ketuk" Lain "untuk membuat akaun dengan e-mel penyedia yang tidak disenaraikan.

4

Masukkan maklumat akaun anda, termasuk nama, alamat e-mel dan kata laluan anda, kemudian ketikkan keterangan untuk akaun tersebut, seperti "E-mel Rumah".

5

Ketuk "Simpan" untuk menyimpan tetapan akaun e-mel anda. Anda boleh menambahkan lebih banyak akaun e-mel dengan mengetuk "Tambah Akaun" di skrin "Mel, Kenalan" Kalendar ".

6

Tekan butang "Laman Utama" untuk kembali ke skrin utama iPad. Ketuk ikon "Mail" untuk melancarkan aplikasi e-mel asli Apple.

7

Ketuk nama akaun e-mel di bawah "Peti Masuk" untuk melihat mesej e-mel dari alamat e-mel itu. Klik pada mesej e-mel untuk membukanya. Ketuk nama akaun e-mel ini di bahagian atas skrin untuk kembali ke senarai semua akaun e-mel anda apabila anda ingin melihat e-mel dari alamat e-mel yang berbeza.