Cara Menyahaktifkan Facebook untuk Tempoh

Facebook dengan cepat menjadi hobi yang memakan masa, dengan mudah mengalihkan perhatian anda dari perkara lain yang seharusnya anda lakukan. Nasib baik, laman rangkaian sosial memudahkan untuk menyahaktifkan akaun anda untuk sementara waktu dan kemudian kembali kemudian. Apabila anda mematikan profil Facebook anda, profil tersebut akan segera hilang dari laman web ini, bersama dengan sebarang catatan yang anda tinggalkan di profil rakan. Setelah mengaktifkan semula profil anda, semuanya akan dipulihkan sama seperti yang anda tinggalkan, termasuk tiang dinding dan gambar profil anda.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda dan klik pada anak panah ke bawah di sudut kanan atas mana-mana halaman Facebook.

2

Pilih "Tetapan Akaun" dari menu drop-down yang muncul.

3

Klik pada pautan "Keselamatan" di sebelah kiri halaman.

4

Klik pautan biru "Nyahaktifkan akaun anda" di bahagian bawah menu Tetapan Keselamatan.

5

Pilih alasan untuk meninggalkan dari pilihan yang disenaraikan. Ini diperlukan untuk menyahaktifkan akaun anda. Sebagai pilihan, anda boleh menerangkan lebih lanjut di kawasan yang disediakan. Klik "Sahkan" untuk menyahaktifkan akaun.

6

Pulihkan akaun Facebook anda pada masa akan datang dengan log masuk ke Facebook dengan nama pengguna dan kata laluan anda.