Cara Mengiklankan Tumblr Anda

Iklankan dan promosikan blog Tumblr anda untuk memaparkannya kepada khalayak sebanyak mungkin. Walaupun menghasilkan kandungan kaya kata kunci meningkatkan trafik organik yang anda terima melalui enjin carian, promosi tambahan membantu memperlihatkan karya anda kepada pengguna rangkaian Web dan sosial yang tidak semestinya mencarinya. Elakkan membayar untuk mengiklankan blog Tumblr anda; ada beberapa kaedah iklan percuma.

1

Buat halaman peminat Facebook untuk blog Tumblr anda jika anda belum melakukannya. Log masuk ke Facebook, pilih "Buat Halaman" dari bawah mana-mana skrin, klik "Jenama atau Produk" dan pilih "Laman Web" dari senarai drop-down. Klik "Bermula" untuk membina halaman, yang hanya memerlukan beberapa minit. Memiliki halaman peminat Facebook untuk blog Tumblr anda membolehkan anda menghantar kemas kini ke rangkaian orang dan membolehkan pengguna Facebook menjadi "peminat" blog dengan satu klik.

2

Hantar kandungan dari blog Tumblr secara berkala bukan sahaja di laman peminat Facebook dan halaman Facebook peribadi anda, tetapi juga di rangkaian sosial lain seperti Twitter dan LinkedIn. Rangkaian sosial adalah bentuk pengiklanan yang berharga kerana mereka membolehkan anda membuat kerangka kerja menggunakan kata dan gambar anda sendiri. Selain itu, yang lain dapat berkongsi kandungan dengan rangkaian mereka secara bebas dan dengan satu klik butang.

3

Tetamu hantar di blog orang lain dan jemput mereka melakukan perkara yang sama. Dengan mendedahkan karya anda kepada khalayak yang berlainan dan memposting blogger lain di blog anda, anda tidak hanya menambah khalayak anda sendiri, tetapi membantu blogger lain untuk mencapai kejayaan juga.

4

Hubungi blogger lain untuk membuat blog anda tersenarai di bahagian pautan "Blogroll" mereka dan tawarkan untuk meletakkan blog anda sendiri. Melakukannya bukan sahaja memberi peluang kepada pembaca blog lain untuk mengklik ke laman web anda, tetapi juga meningkatkan jumlah pautan masuk yang dimiliki oleh laman web anda, yang meningkatkan peringkat mesin pencari anda.

5

Bayar untuk pengiklanan hanya jika anda memasang iklan atau mekanisme penjana pendapatan lain di blog Tumblr anda. Jika tidak, membelanjakan wang untuk iklan mungkin terbukti lebih mahal daripada yang dibenarkan oleh lalu lintas yang anda hasilkan.