Undang-undang Buruh Kanak-kanak di Restoran

Undang-undang persekutuan Amerika Syarikat melindungi kanak-kanak yang bekerja di industri restoran. Kedua-dua Akta Pekerja Adil dan Akta Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan mengandungi peruntukan yang mengatur persekitaran kerja untuk kanak-kanak di bawah umur 18 tahun. Ketentuan ini berkaitan dengan usia di mana anak-anak dapat bekerja di restoran dan jenis pekerjaan yang dapat dan tidak dapat dilakukan oleh anak-anak dalam industri, serta langkah-langkah keselamatan yang diamanatkan.

Batasan Umur

Di bawah Undang-Undang Piawaian Buruh yang Adil tahun 1938 dan pindaannya, restoran boleh menggunakan pekerja bawah umur antara 14 hingga 17 tahun. Kanak-kanak di bawah umur 14 tahun tidak boleh bekerja secara sah di restoran.

Kerja Berbahaya

FLSA melarang kanak-kanak berumur 17 tahun ke bawah melakukan kerja berbahaya semasa bekerja di restoran. Di industri restoran, mesin pemprosesan daging yang digerakkan dengan kuasa, termasuk mesin pemotong daging, gergaji, penggiling, mesin pencincang dan mesin pembuat patty, pengadun komersial dan mesin roti yang berkuasa. FLSA melarang keras operasi, pemberian makanan, penyediaan, penyesuaian, pembaikan atau pembersihan mesin atau bahagiannya yang dibongkar oleh anak di bawah umur.

Kenderaan

Kanak-kanak pada amnya dilarang mengoperasikan, memuat dan memunggah baler dan pemadat, tetapi kanak-kanak berumur 16 dan 17 tahun mungkin memuat baler kertas sekerap dan pemadat kotak kertas tertentu. Kanak-kanak di bawah 18 tahun tidak boleh memandu di tempat kerja atau menolong kenderaan bermotor di jalan awam, tetapi kanak-kanak berusia 17 tahun tertentu, yang memenuhi syarat FLSA, boleh memandu kereta dan trak yang tidak melebihi £ 6.000, selagi mereka berada tidak membuat penghantaran peka waktu atau memandu pada waktu malam.

Kanak-kanak berumur 14 dan 15 tahun

Kanak-kanak berumur 14 dan 15 tahun boleh juruwang, membersihkan dengan vakum dan waxers lantai, meja servis dan "bas". Anak-anak ini juga boleh menyiapkan makanan dan minuman, menggunakan mesin basuh pinggan mangkuk, pembakar roti, pengisar, lampu pemanasan dan penggiling kopi. Mereka mungkin tidak mengoperasikan broiler NEICO, rotisseries, pressure cooker, fryolator, oven berkelajuan tinggi atau pembakar roti cepat.

Jam bekerja

FLSA juga membenarkan kanak-kanak berumur 16 dan 17 tahun untuk bekerja di restoran selama beberapa jam tanpa pekerjaan yang berbahaya. Kanak-kanak berumur empat belas dan 15 tahun mesti bekerja antara pukul 7 pagi hingga 7 malam, tidak lebih dari 18 jam seminggu ketika sekolah sedang bersidang dan tidak lebih dari 40 jam seminggu di luar tahun persekolahan. Sebagai tambahan, kanak-kanak berumur 14 dan 15 tahun tidak boleh melebihi tiga jam kerja restoran pada hari persekolahan dan tidak lebih daripada lapan jam pada hari bukan sekolah.

Keperluan Kesihatan dan Keselamatan

Akta Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan tahun 1970 menghendaki pemilik restoran menyediakan peralatan pelindung seperti sarung tangan dan apron untuk melindungi dari bahaya. Majikan mesti menyedari pekerja anak tentang bahaya dan melatih mereka untuk melindungi diri mereka sendiri. Majikan mesti mempamerkan poster yang disiapkan oleh Jabatan Tenaga Kerja atau jabatan buruh negeri yang memaklumkan pekerja muda mengenai perlindungan OSHA.