Cara Memasukkan Penyenaraian Produk Amazon

Amazon mempermudah perniagaan kecil untuk memasukkan senarai produk Amazon di laman web mereka dengan menggunakan program Amazon Associates. Anda perlu menyertai program Associates untuk menyematkan pautan, tetapi mendaftar adalah percuma. Setelah anda bergabung dengan Amazon Associates, anda akan mempunyai akses ke alat untuk membantu anda membuat embed yang menarik untuk produk Amazon, serta menjana wang dari setiap rujukan.

1

Log masuk ke akaun Amazon Associates anda. Sekiranya anda tidak menyediakannya, anda boleh membuatnya di laman web Amazon Associates (lihat Sumber).

2

Arahkan kursor ke tab "Pautan Produk" di bahagian atas skrin. Klik "Pautan Sepanduk" dari menu lungsur turun.

3

Klik "Amazon" dari menu lungsur pertama dan kemudian kategori produk dari lungsur turun Produk. Anda juga boleh memasukkan kata kunci atau nombor ASIN / IBSN di kotak Untuk. Klik "Pergi."

4

Pilih "Dapatkan Pautan" dari lajur sebelah kanan di sebelah produk yang betul.

5

Sesuaikan pautan dalam kod embed anda, jika dikehendaki, agar sesuai dengan laman web anda. Pilih menu lungsur untuk membuka pautan produk pada halaman yang sama atau berbeza atau hanya menyertakan harga produk baru. Ubah warna latar belakang, warna pautan, dan warna teks dengan memilih kotak warna dan memilih warna baru atau memasukkan kod warna HTML ke tetingkap yang sesuai.

6

Klik "Hightlight HTML" di ruang di bawah kotak HTML di bawah pratonton embed. Salin teks ke papan keratan atau fail teks di komputer anda.

7

Buka halaman Web di mana anda ingin menyematkan senarai produk dengan editor HTML atau editor teks, seperti Notepad. Tampal kod benam di dalam halaman. Di mana anda menampal kod di dalam halaman akan bergantung tepat di mana anda mahu produk penyisipan muncul dan platform Web anda. Jika menggunakan Wordpress, misalnya, dan Anda ingin embed muncul di bar sisi, tempelkan kod ke widget teks dan pindahkan widget ke bar sisi yang sesuai.