Bagaimana Saya Boleh Membuat Telefon Peribadi?

Produk yang disesuaikan adalah cara terbaik untuk memasarkan syarikat anda. Syarikat besar sering membuat produk khas kerana mempunyai kaedah untuk melakukan pengeluaran besar dan kecil. Sebaliknya, syarikat kecil atau individu boleh memiliki telefon peribadi yang dibuat dengan beberapa perancangan strategik.

Pengilang Telefon

Hubungi pengeluar telefon yang ada jika anda menyukai model tertentu tetapi ingin menukar warna atau menambah nama anda. Pengilang akan mempunyai cetakan yang ada, menjimatkan masa dan wang yang berkaitan dengan menghasilkan telefon anda sendiri.

Kulit untuk Telefon Bimbit

Kaedah termudah dan paling efektif untuk membuat telefon bimbit yang diperibadikan melibatkan membuat kulit dengan mesej dan imejan anda agar sesuai dengan telefon bimbit yang ada. Pelanggan dan bakal pelanggan menikmati penggunaan kulit, kerana mereka melindungi telefon dari tanah dan calar. Kulit yang diperibadikan juga memudahkan pelanggan untuk mencari telefon mereka ketika berada di atas meja, di sebelah telefon rakan mereka, selama ini secara senyap dan aktif memperkuatkan pesanan pemasaran anda. Skinit membolehkan anda merancang kulit telefon yang diperibadikan secara dalam talian. Pesan satu untuk diri sendiri dan gandakan untuk pameran perdagangan, atau sediakan reka bentuk anda di kedai dalam talian untuk orang ramai.

Buat Model Digital

Anda atau artis yang anda sewa mesti membuat prototaip atau contoh model telefon. Anda boleh membuat badan untuk sampel telefon dari tanah liat atau diukir dari blok Styrofoam, tetapi kaedah terbaik adalah menggunakan Computer Aided Design (CAD), perisian pemodelan 3D untuk mana-mana industri. Setelah selesai, anda boleh menghantar fail CAD ke sebilangan syarikat yang boleh menghasilkan bahagian plastik atau logam untuk prototaip telefon peribadi.

Percetakan 3D

Kirimkan gambar CAD telefon peribadi anda kepada syarikat yang mempunyai pencetak 3D atau beli satu untuk kegunaan anda sendiri. Pencetak dimensi menghasilkan item akhir dengan menggabungkan helai plastik ke bentuk 3D yang ditentukan oleh lukisan CAD. Banyak syarikat menawarkan perkhidmatan ini untuk membuat prototaip anda.

Sebuah syarikat seperti Shapeways boleh membuat badan plastik untuk prototaip dan menghasilkan bahagian untuk sebilangan kecil telefon peribadi untuk menjimatkan kos pembuatan. Pengilang akan mempunyai minimum sebelum menolak harga dan caj untuk membuat setiap acuan untuk setiap bahagian.

Pengeluaran besar-besaran

Sebaik sahaja anda mempunyai elemen untuk membuat prototaip, cari pengeluar untuk membuat telefon peribadi pada skala yang lebih luas. Kemungkinan besar, anda akan mempunyai badan telefon yang dikeluarkan oleh satu syarikat semasa berurusan dengan pembekal lain untuk bahagian yang berfungsi.

Petua

Sekiranya anda menghasilkan satu telefon atau sebilangan kecil telefon, rancang telefon peribadi anda untuk berfungsi dengan bahagian dalaman peranti yang ada. Ini mungkin menjimatkan simpanan wang. Setelah badan baru telefon dibuat, lebih mudah memasukkan teknologi yang menjadikan telefon berfungsi.