Cara Menambah Sesuatu di Craigslist

Craigslist adalah laman web yang membolehkan anda menghantar item yang dikelaskan secara percuma. Umumnya digunakan untuk menyenaraikan item tempatan, dan laman web ini tidak menawarkan proses pembayaran dalam talian. Penyenaraian anda boleh terdiri dari pelbagai item, termasuk artikel untuk dijual, pangsapuri untuk disewa atau acara masyarakat. Anda juga boleh menyenaraikan peluang pekerjaan dengan bayaran. Craigslist menyediakan proses langkah demi langkah untuk membolehkan anda menambahkan item melalui laman web mereka.

1

Buka penyemak imbas dan arahkan ke Craigslist.org.

2

Klik pautan "hantar ke iklan baris", yang terletak di sudut kiri atas halaman. Halaman Pilih Jenis dibuka. Pilih jenis pengeposan anda, seperti "untuk dijual." Halaman Kategori dibuka.

3

Klik butang pilihan untuk kategori anda, seperti "kapal." Pilih kawasan anda di halaman seterusnya. Halaman seterusnya memaparkan borang yang membolehkan anda mengeposkan "judul", "harga" dan "keterangan" senarai anda, bersama dengan perincian khusus lain seperti alamat e-mel anda.

4

Klik butang "Tambah / Edit Gambar" untuk memanjangkan tetingkap untuk mencari gambar. Klik butang "Browse" dan pilih gambar yang ingin anda tambahkan. Klik "Buka." Klik "Teruskan" apabila anda selesai dengan penyenaraian anda. Pratonton penyenaraian anda dipaparkan di halaman seterusnya.

5

Tekan "Teruskan" untuk menyetujui, atau "Edit Lagi" untuk mengubah senarai. Sekiranya anda menekan "Lanjutkan", layar baru akan memberitahu anda bahawa pautan untuk mengesahkan e-mel dan menerbitkan iklan anda telah dihantar ke alamat e-mel yang anda berikan. Buka e-mel anda dan klik pautan yang disediakan untuk menyelesaikan pengeposan anda.