Cara Menambah Kalkulator Penghantaran FedEx ke Laman Web Saya

Menambah kalkulator penghantaran FedEx ke laman web anda membolehkan pelanggan melihat kos sebenar penghantaran produk. Mendaftar ke Perkhidmatan Web FedEx membolehkan anda mengintegrasikan kalkulator ke laman web anda. Perkhidmatan ini memberi pelanggan kemampuan untuk mengatur penghantaran, mengesahkan alamat, mendapatkan harga, mengesan pakej dan memulakan pengembalian. Keuntungan menambahkan kalkulator ke laman web anda termasuk memiliki akses ke harga penghantaran sebelum produk dibeli, kemampuan untuk mengesan maklumat, dan kemudahan untuk memiliki semua maklumat dalam satu tempat.

1

Daftar untuk akaun FedEx percuma. Pergi ke halaman pendaftaran dan daftar untuk akaun yang sesuai dengan keperluan perniagaan anda. Sekiranya anda menghantar secara berkala dan menghantar beberapa bungkusan dengan setiap penghantaran, daftar dan gunakan FedEx Ship Manager. Sekiranya anda hanya menghantar item tunggal sekali-sekala, daftar sahaja untuk mendapatkan ID pengguna. Walau bagaimanapun, dengan pilihan ID pengguna, anda perlu memasukkan kad kredit dan maklumat pelanggan setiap kali anda menghantar item.

2

Log masuk ke laman FedEx dan klik pada tab yang bertuliskan "Perkhidmatan Web." Klik pada butang yang bertuliskan "Bermula." Klik pada "Kembangkan dan Uji Kunci Anda." Halaman yang mengandungi syarat penggunaan akan dimuat. Anda perlu menerima syarat dan memasukkan maklumat hubungan anda, termasuk alamat e-mel. Nantikan e-mel dari FedEx mengenai cara melengkapkan pendaftaran.

3

Masukkan maklumat yang dihantar dalam e-mel ke dalam contoh kod yang dihasilkan oleh FedEx Web Integration Wizard. E-mel menerangkan cara menyelesaikan proses ini secara terperinci. Wizard Integrasi Web FedEx membantu anda mengintegrasikan kalkulator penghantaran dan ciri perkhidmatan Web lain dengan lancar ke laman web anda. Di mana kod memerlukan kunci, gunakan kunci ujian anda pada mulanya. Setelah membina kod anda, kirimkannya ke produksi dengan membalas e-mel dari FedEx.

4

Cari e-mel dari FedEx dengan kunci pengeluaran, yang akan menggantikan kunci ujian dalam kod anda. Ambil kod baru dan masukkan ke dalam pengkodan HTML laman web anda di lokasi yang anda mahukan kalkulator penghantaran muncul. Sekiranya anda tidak mengetahui pengekodan HTML, gunakan editor HTML dan pergi ke sumber atau paparan kod. Ini berbeza-beza, bergantung pada perisian yang anda gunakan. Anda juga boleh menghubungi Pusat Sumber Pembangun FedEx untuk mendapatkan bantuan.