Cara Mengubah Telefon Bimbit Anda Menjadi Pemancar Mikrofon

Ubah telefon anda menjadi pemancar mikrofon dengan mengubah beberapa tetapan dan menggunakan unit bebas tangannya. Anda kemudian boleh menggunakan telefon bimbit untuk memantau sesuatu di pejabat atau lokasi perniagaan anda, dengan meletakkannya di dekat penggera atau apa sahaja yang ingin anda pantau, kemudian memanggil telefon anda agar dapat mendengar suara di sekitarnya.

1

Masukkan menu Tetapan di telefon dan aktifkan profil "Senyap", supaya telefon anda tidak berdering atau bergetar ketika anda memanggilnya.

2

Hidupkan fungsi menjawab automatik dari menu Tetapan telefon. Sekiranya anda tidak pasti di mana untuk mencari fungsi ini, baca manual. Sebilangan telefon mungkin tidak mempunyai jawapan secara automatik, tetapi biasanya anda dapat mencari aplikasi untuk fungsi ini.

3

Sambungkan unit bebas tangan ke telefon anda dan bungkus kabelnya di sekitar telefon. Pastikan anda tidak menutup mikrofonnya.

4

Pasang unit bebas tangan di tempatnya dengan beberapa pita saluran atau dengan sehelai kain.

5

Letakkan "pemancar mikrofon" baru anda di dekat sasaran. Sekiranya anda meletakkannya terlalu jauh dari sasaran, anda tidak akan dapat mendengar semuanya.

6

Hubungi telefon pada bila-bila masa yang anda mahukan. Itu akan dijawab secara automatik, dan anda seharusnya dapat mendengar semua yang berlaku di telefon.