Cara Melihat Cache Foto iPhone Anda

Foto yang diselaraskan dengan iPhone anda melalui iTunes sering tidak dioptimumkan untuk ditampilkan pada peranti anda, jadi proses penukaran berlaku ketika anda menyegerakkan foto baru, menghasilkan gambar yang dioptimumkan untuk dilihat di iPhone anda. Fail-fail ini disimpan dalam folder cache foto. Semasa anda menambahkan dan memadam foto dari folder ini dan menyegerakkannya ke iPhone anda, versi foto yang dikeluarkan dalam cache tetap berada di pemacu anda, yang dapat menghabiskan banyak ruang dari masa ke masa. Padam folder foto yang di-cache untuk mengosongkan ruang pada komputer perniagaan anda. Folder baru akan dibuat pada saat anda menyegerakkan foto dan ia akan mengandungi versi yang dioptimumkan hanya untuk foto yang diselaraskan.

1

Sambungkan iPhone anda ke komputer anda dan kemudian buka iTunes.

2

Klik pada iPhone anda di bawah tajuk "Peranti", dan kemudian pilih tab "Foto" di sebelah kanan tetingkap program. Folder yang diselaraskan dengan aplikasi Foto iPhone anda dipaparkan. Anda akan mempunyai foto di semua sub-folder dalam folder yang ditetapkan untuk diselaraskan dengan aplikasi Foto anda, atau foto dalam folder yang dipilih akan diselaraskan. Tuliskan lokasi folder yang anda selaraskan ke iPhone anda.

3

Minimumkan iTunes. Navigasi ke folder atau folder yang anda selaraskan dengan iPhone, tetapi jangan buka folder ini.

4

Klik dua kali pada folder "iPod Photo Cache" di lokasi ini untuk melihat cache untuk foto yang diselaraskan ke peranti anda.