Cara Memaparkan Suapan Facebook di WordPress

Sekiranya anda mempunyai halaman Facebook untuk melengkapkan blog atau laman web anda, manfaatkan pemalam sosial Facebook untuk meningkatkan pengalaman laman web pembaca anda. Pemalam sosial menyediakan beberapa ciri untuk mengintegrasikan halaman Facebook anda dengan blog anda, tetapi Kotak Suka sangat sesuai jika anda ingin memaparkan catatan Facebook terkini dan kemas kini status untuk pembaca WordPress anda. Facebook menyediakan kod yang diperlukan, dan anda hanya perlu menambahkannya ke HTML blog anda.

1

Pergi ke developer.facebook.com, dan klik "Dokumentasi" dan kemudian "Pemalam Sosial."

2

Klik "Kotak Suka."

3

Ketik URL halaman Facebook anda di kotak yang ditunjukkan, dan tetapkan pilihan lain, seperti lebar dan skema warna. Lebarnya mestilah kurang dari lebar bar sisi anda, yang bergantung pada tetapan WordPress individu anda.

4

Klik kotak di sebelah "Tunjukkan Aliran" jika belum dipilih. Ini adalah pilihan yang paling penting, kerana ia memaparkan suapan halaman Facebook anda.

5

Klik "Dapatkan Kod" apabila anda berpuas hati dengan penampilan suapan anda. Klik kanan teks yang disorot, dan pilih "Salin."

6

Log masuk ke Papan Pemuka WordPress anda, dan klik "Widget" di bawah "Penampilan."

7

Klik, tahan dan seret widget "Teks" ke bar sisi anda.

8

Klik kanan di kotak teks, dan pilih "Tampal" untuk memasukkan kod; kemudian klik "Simpan."