Cara Memeriksa Volume pada Skype pada Mac

Awalnya dirilis pada tahun 2003, Skype dengan cepat menjadi sarana pemilik perniagaan dapat menemuramah pemohon pekerjaan dari jarak jauh dan melakukan panggilan persidangan dengan pelanggan, pelanggan dan rakan niaga. Sekiranya rakan, pelanggan atau pelanggan anda sukar mendengar anda semasa panggilan video Skype, atau jika anda tidak dapat mendengar seseorang dengan betul, menyesuaikan output suara dan tetapan input dapat membuat perbezaan yang ketara.

Melaraskan Kelantangan Pembesar suara

1

Klik menu Skype dan klik "Keutamaan."

2

Klik tab "Audio / Video". Sekiranya anda tidak dapat mendengar apa-apa, pilih pembesar suara yang anda gunakan di bahagian Pembesar suara. Pilih pilihan "Output Built-in (Internal Speaker) jika anda menggunakan pembesar suara terbina dalam komputer anda. Sekiranya anda menggunakan sistem pembesar suara luaran, pilihlah.

3

Seret penggeser kelantangan ke kiri untuk mengurangkan kelantangan atau ke kanan untuk menambah kelantangan. Tutup tetingkap Keutamaan.

4

Klik "Kenalan" di bar sisi dan klik "Skype" untuk menguji output dan kelantangan suara.

5

Klik "Panggilan ujian Skype" dalam senarai kenalan, dan ikuti arahan terpandu untuk menguji output suara.

Melaraskan Keutamaan Input Bunyi pada Mac Anda

1

Klik logo Apple di sudut kiri atas dan klik "Keutamaan Sistem."

2

Pilih "Suara" dari tetingkap Pilihan Sistem untuk membuka tetingkap Pilihan suara.

3

Klik butang "Output", dan kemudian pilih peranti output suara anda dari senarai. Pilih peranti untuk output suara. Sekiranya anda menggunakan pelbagai sistem pembesar suara luaran, pilih yang anda sukai untuk output bunyi. Pilih "Penceramah Dalaman" jika anda ingin menggunakan peranti output suara lalai.

4

Kosongkan kotak centang "Bisukan" jika dicentang, kemudian seret gelangsar "Kelantangan output" ke kiri atau kanan untuk mengurangkan atau menambah kelantangan.

5

Klik butang "Input" jika anda ingin menyesuaikan tetapan mikrofon anda. Pilih mikrofon yang ingin anda gunakan dari medan "Pilih peranti untuk input suara". Sekiranya anda menggunakan mikrofon luaran, pilih yang anda mahu gunakan. Pilih pilihan "Mikrofon dalaman" jika anda menggunakan mikrofon bawaan.

6

Centang kotak "Gunakan pengurangan kebisingan ambien" untuk mengurangi kebisingan latar belakang, kemudian seret gelangsar "Volume output" untuk menambah atau menurunkan volume mikrofon.