Tiga Masalah Keusahawanan

Ini adalah keseronokan sebenar untuk memulakan perniagaan anda sendiri: mencari niche anda, menyusun sokongan, mendapatkan berita dan membuat penjualan pertama anda. Sungguh mengejutkan bahawa begitu banyak kedai membingkai dolar pertama mereka dan menghantarnya dengan bangga. Namun, terdapat juga beberapa masalah keusahawanan yang besar. Anda harus menghadapi perkara ini dengan tepat sebelum menyelami rancangan permulaan anda.

Mencari Wang Tunai yang Anda Perlu

Banyak permulaan perniagaan keusahawanan memerlukan kemasukan wang tunai yang cukup besar untuk keluar. Untuk perniagaan batu bata, anda memerlukan wang untuk disewa, deposit keselamatan, daftar tunai dan peralatan lain, inventori awal, dan cukup untuk menampung gaji anda. Anda mungkin juga memerlukan dana untuk perkara seperti yuran permit, lesen, iklan, perunding dan banyak kategori perbelanjaan lain.

Wang, dengan kata lain, adalah salah satu masalah utama yang dihadapi ketika memulakan perniagaan. Anda boleh memasukkan wang anda ke dalam poket anda sendiri, dan juga kepada rakan dan keluarga sebagai sumber dana permulaan yang mungkin. Bank dan kumpulan modal teroka mungkin bersedia menulis cek besar sebagai pinjaman atau pelaburan dalam perniagaan anda, tetapi anda memerlukan rancangan perniagaan yang kukuh dan beberapa bahan persembahan yang baik untuk membuat kes anda.

Terdapat juga pilihan crowdfunding. Seperti yang dijelaskan di laman web Business.org, perkhidmatan dalam talian seperti GoFundMe dan Kickstarter dapat berfungsi sebagai sumber pembiayaan baru untuk operasi permulaan anda.

Masa Pengurusan dan Kemahiran Pengurusan

Sekiranya anda dapat mengatasi rintangan awal membiayai perniagaan baru anda, masih ada masalah untuk meneruskannya. Usahawan yang berjaya cenderung bekerja 24 jam sehari, tujuh hari seminggu - atau hampir dengannya. Komitmen masa yang diperlukan untuk menguruskan perniagaan permulaan sangat besar.

Di luar masa, anda memerlukan kemahiran untuk mengatasi puluhan cabaran sekaligus. Anda harus mencari dan menggaji (dan kadang-kadang memecat) kakitangan, berurusan dengan pembekal atau pelanggan yang lambat bayar, menyimpan buku kewangan, memungut dan membayar cukai, dan memastikan perniagaan anda mematuhi semua peraturan dan undang-undang yang ditetapkan oleh persekutuan , kerajaan negeri dan tempatan. Di atas semua itu, cabaran yang tidak dijangka - wabak coronavirus adalah contoh yang sempurna - timbul yang menjadikan kunci monyet utama menjadi operasi sehari-hari.

Ini semua merupakan cabaran besar dan cukup untuk menenggelamkan seorang usahawan yang tidak bersedia, tidak peduli seberapa berdedikasi mereka untuk meneruskan perniagaan.

Memasarkan Diri Anda ke Dunia

Dalam dunia multimedia yang bising di mana kita tinggal, sukar untuk mendengar mesej anda, tetapi jika bakal pelanggan tidak mengetahui tentang perniagaan anda, anda akan sukar untuk menerimanya. Di mana anda harus menumpukan usaha anda? Surat khabar, majalah, radio dan televisyen, brosur dan papan iklan adalah semua pilihan pemasaran konvensional. Akan tetapi, di zaman maklumat ini, kehadiran aktif dalam talian hampir merupakan keperluan, yang bermaksud membina laman web anda, beriklan dalam talian, dan menggunakan alat media sosial seperti Facebook dan Instagram.

Memasarkan perniagaan baru adalah keahlian untuk dirinya sendiri, dan jika itu adalah bisnis yang tidak Anda miliki (atau tidak mempunyai banyak waktu), itu boleh menjadi barang perbelanjaan yang cukup besar untuk menyewa firma pemasaran untuk menyelesaikan pekerjaan.

Tempat Mendapatkan Bantuan

Sekarang setelah anda mengetahui potensi masalah dalam membina perniagaan baru, ada baiknya anda mendapat sumber bantuan. Tempat pertama yang baik ialah laman web Pentadbiran Perniagaan Kecil AS. SBA menawarkan bantuan kepada pengusaha dalam semua aspek permulaan perniagaan: merancang, membiayai, melancarkan, memasarkan, mengurus dan mengembangkan perniagaan.

Sebagai tambahan kepada bahan dalam talian seperti dokumen, video dan alat pembelajaran berpandukan kendiri, SBA bekerjasama dengan orang lain untuk memberikan bimbingan secara langsung melalui program SCORE. Anda mungkin dapat mencari mentor di bidang perniagaan anda (selalunya usahawan yang sudah bersara) yang tahu bidangnya dan dapat membantu mengatasi segala rintangan yang anda hadapi.

Kerajaan negeri dan tempatan anda mungkin juga menawarkan perkhidmatan bantuan perniagaan kecil, jadi pastikan untuk memeriksa juga.