Cara Menyembunyikan Senarai Orang Blok di Facebook

Sebagai alat pemasaran sosial, Facebook menghubungkan perniagaan anda dengan peminat dan pengikut. Tetapi menguruskan komuniti peminat jenama memerlukan pengawasan. Apabila pengguna meminta perhatian melalui catatan negatif atau komen di halaman perniagaan anda, pentadbir untuk akaun halaman dapat memilih untuk menyekatnya secara selektif. Tersedia sejak tahun 2010, pilihan "Ban Permanently" membantu perniagaan menghilangkan perhatian penyumbang. Tanpa kebisingan tambahan, anda boleh fokus membina reputasi positif jenama anda dengan melibatkan peminat dan pengikut anda yang masih ada.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda.

2

Navigasi ke halaman perniagaan anda.

3

Klik "Tunjukkan" di bar navigasi Panel Pentadbiran.

4

Klik "Lihat Semua" di bahagian Suka Baru.

5

Klik "X" di sebelah nama orang yang ingin anda larang.

6

Klik kotak centang "Larang Kekal", dan tekan "Baiklah."

7

Klik "Sembunyikan" di bar navigasi Panel Pentadbiran untuk kembali ke paparan asal anda.